hétfő, május 25, 2009

Egy újabb dal - No.10

Az 1976-ban Solymosi Vilmos néven született DJ Bootsie. Első lemezjátszóját külföldi nyaralás során, egy jobb módú német nagyvárosi lakónegyed lomtalanításakor, egy kuka tetején találta.Ezen kezdte gyakorolni, hogyan lehet a lemezcsikorgatásból dallamot és ritmust elővarázsolni, a lemezjátszót hangszerként használni. 1995-ben barátjával, Benskivel megalakították az Árral Szemben nevű együttest, melyben Bootsie írta a zenei alapokat, Benski pedig a szövegeket.1996-ban DJ Quickkel és Luigival együtt megnyerte a magyar DMC-t. 1999-ben jelent meg az Özönvíz, majd egy évvel később a Nehézvíz. Yonderboi 2000-es bemutatkozó albumán, a nagysikerű Shallow And Profoundon is közreműködött, és az ehhez kapcsolódó, Európát keresztül-kasul bejáró turnéból is kivette a részét. A Yonderboi Quintetből megalakuló Zagar zenekarral megismételték az előző évek sikereit, Local Broadcast című bemutatkozó albumuk is pozitív fogadtatásra talált, akárcsak a Szezon filmzenelemeze. 2004-ben Bootsie-nak sikerült több időt szakítania saját számok készítésére, aminek eredménye most The Silent Partner című albumán meg is hallgatható. Hogy milyen is az album? Nekem tetszik. A mellékelt klippben ami, a Horseriders Toward The Abbys címre hallgat magyar népzene, hegedűk és kórus keveredik nagyon szépen hiphoppal és szkreccsel. Az albumra talán a "színes", mint jelző illik rá. A mellékelt videó és a zene, ami szól alatta nagyon érdekes hangulatú elegyet alkot.

4 megjegyzés:

Nobody's Home írta...

Naaagyon jó kis zene!! :)
És minél többet hallgatom/nézem annál jobban tetszik, és lassan a klipp is kezd értelmet nyerni :)

robertfagyasblog írta...

Ugye, ugye? :-D

fr33m4n írta...

Van a klippben egy hiba. Mikor x-edszer próbálja meg a sztyuvi kinyitni az ajtót, és ismét lepattan róla, van egy lassított snitt, amikor repül a kalap (3:02). Majd később, mikor újra feltáplászkodik (3:14), látszik, hogy a kalapon feküdt. Hogy került alá?:)

Egyébként egész jó klipp, bár a zene nekem túl "pihent".

robertfagyasblog írta...

Hmmm... ennyire nem figyeltem meg, de mindenesetre ügyes megfigyelés :-) "Pihent" a zene, vagy nem, engem megfogott. :-) Olyannyira, hogy felpostoltam :-)