péntek, május 29, 2009

Egy újabb dal - No.11

Akkor most hangozzon el egy újabb gyöngyszem, amit nagyon szeretek. A dal már nem épp friss, de a mondanivalója az nem tud megkopni, aktuális... mondanivalója van... Címe: Hol van a szó.A dal szerzője a Pokolgép zenekar. Elmondhatom, hogy szinte a dalaikon nevelkedtem, ugyanis bátyám (Csaba) nagy rajongója annak a stilusnak, amit a Pokolgép képvisel. Heavy metal-on nőltem fel :-) Feszültség levezetés eszközeként mai napig jó kis pörgős rock, vagy épp metal a gyógyszerem :-)
Visszatérve a dalhoz el kell mondanom, hogy ez nem egy amolyan pörgős, zúzós metal szám. Ezt a dal a líraibb vénájuk alkotta. Először az Adj új erőt című 1991-es albumon volt hallható. Azóta több későbbi albumon is szerepelt a dal. Utoljára az 2006-ban kiadott Oblatio akusztikus albumon volt hallható. A dal eredeti gitár tabjai itt találhatók.Ez az album nagyon különleges hangszerelésűre sikeredett - az elekromos, zúzós gitárokat kiváltották a lágy, akusztikus gitárok. Ajánlom mindenki figyelmébe, aki kedveli a különleges hangzást. A videó nem az dal klippje, de egész jó lett. 0:40-től indul a dal...

6 megjegyzés:

Pevelin írta...

Szia tetszik a zene. És mivel nem tudom, hogy hol tudlak elérni, írtam sms-t, a myvipre az oldaladra és most ide is bebiggyesztem azt a pár sort, hogy:
"Én kicsi vagyok nagyot nem mondhatok születésed napján(egy párral:)) minden jót kívánok:
sikert az életben, sikert a munkában, s boldog szerelmet e rohanó világban!"
Sok szeretettel
Evelin

fr33m4n írta...

Az kedvenc dalom a Pokolgéptől: http://www.youtube.com/watch?v=LGlV352xAz4

robertfagyasblog írta...

Köszi a jókivánságokat. Próbáltam megnézni a blogodat, de nincs hozzáférési jogom (irja a blogger.com).
Email cimem: mail(kukac)robertfagyas.sk.

...itt elérsz :-)

Nobody's Home írta...

... remek kis dal ...
olyan lélekbemarkolászós ...

robertfagyasblog írta...

:-) Igen, az...

Névtelen írta...

dobry poczatek