csütörtök, június 11, 2009

Egy újabb dal - No.13

Egy még itt megnem említett (szerintem) tehetséges csapat következik a blogon. A Vad Fruttik névre hallgató zenekar 2005-ben vált ismertté, amikor a Radio Café kezdte játszani a "Szerelmes dal" című szerzeményüket.
2006-ban jött ki első nagylemezük "Rózsikámnak digitálisan" címmel. Volt ezen egy dal, ami az MR2 Petőfi rádió válogatás CD-jén is szerepelt. A dal címe "Nekem senkim sincsen". Véleményem szerint egyik-másik dalszövegük kicsit depressziósra sikeredett, de zeneileg bejön. Először azt hittem, hogy az összes daluk olyan stílusú, mint a "Nekem senkim sincsen", de az album meghallgatása után rá kellett jönnöm, hogy ez nem igy van.

2008-ban kiadott albumukról - "Egy éjszaka Bohémiában" - duplán elmondható, hogy olyan, mint a szivárvány. Feltűnnek különböző zenei stílusok rajta: jazz, szamba, D'n'B-es jellegű, bossa nova... és még sorolhatnám. Szerintem ez az albumuk is nagyon jól sikeredett. Jó zene, jó szövegek.
A mellékelt videóklipp kicsit hasonlít a már említett "Nekem senkim sincsen" címűhöz (zeneileg). Címe: Kemikáliák. Ez a dal már az új albumon szerepel. Kicsit depis a szöveg, de a zene annyira pörgős, hogy bömböltetve "nagyot üt" :-)

2009 július 2-án (csütörtök) 17:30-kor remélem megtudom nézni a koncertjüket Sopronban a Volt Fesztiválon! :-)

1 megjegyzés:

Nobody's Home írta...

nekem is ez az egyik naagy kedvencem az albumról.
"... nincs semmi baaj, csak a fejemben nem szűnik a monoton zaaj! ... asszem jól vagyok ... a testem virul a lelkem kicsit halott ..." - a szöveg talán tényleg depis, de a zenei aláfestés épp passzol hozzá - momentán pont illik a lelkiállapotomhoz - pörgős, ezért nem tűnik (annyira) depisnek.