hétfő, szeptember 14, 2009

Hollókő - kirándultunk

Mindig szívesen jön haza az ember, hogy újra meg újra láthassa, ölelhesse szeretteit. Be kell, hogy valljam élvezem egy kicsit, ahogy kérdezgetnek, mint rég látott ismerőst, kinálgatnak kedvenc ételemmel (pl. rakott krumpli) :-). Szóval egy kicsi ünnep minden hazajövetel. Nem történt ez másképp ezen a hétvégén sem. Vártak szüleim, talán a kutyánk (Csibész) is, és várt a kedvenc rakott krumplim is (ami mellesleg isteni finomra sikeredett). Péntek este még volt egy találkám egy kedves ifjú hölgyel :-), A találka szombatba nyúlott :-) Ez egy amolyan megbeszélése volt ez a szombati programnak... :-) Szombaton délután fél 3 körül Rita és én :-) útra keltünk, hogy meghóditsuk a Világörökség egy gyöngyszemét.A cél Hollókő volt. Szégyenlem is magam, hogy eddig nem láttam ezt a csodálatos kis helyet, ami kb. 50km-re van falumtól. De mint mondani szokták: "ami késik, nem múlik". Örülök, hogy láthattam. Nagyon érdekes a hely. Mintaha megállt volna az idő ezen a helyen. Persze látni, hogy gondoskodnak arról, hogy a hely méltó legyen címére.

Az ófalu köves utcája a kis ablakos, tornácos házak, a fatemplom, és kicsivel a falu felett vigyázó vár. Mindez zöld környezetbe, különleges hangulatba varázsolja az embert. Mi először egy kis hegymászás után a várat tekintettük meg, majd utóbb a falut.

Ezek után ismét visszatértünk a vár melletti kis dombra, hogy onnan gyönyörködhessünk az elénk táruló panorámában és később a naplementében. Tényleg felejthetetlen élmény lett számomra. Sőt, szeretnék oda visszatérni, hogy fotózhassam olyankor, mikor még "turista mentes" a hely. Remélem mihamarabb visszalátogatunk erre a kis "időkapszulába zár helyre"! A csodálatos napnyugta után elindultunk hazafelé.

Utunk Balassagyarmaton keresztül haladt, ígyhát betértünk egy kis "életédesítőre" a kereszteződésben található cukrászdába :-) A finomságok után egy eddig "ismeretlen műfaj" részese lehettem - bár szerintem nem csak nekem volt mindez ismeretlen. Mindenesetre ez a brutálisan jó ötlet Rita fejéből pattant ki. Remélem lesz még ilyen! :-) Kétszemélyes autós mozit csináltunk. A kicsi eee pc-re filmet másoltam és úgy néztük, mint a moziban :-)))) Annyira különleges volt, hogy a receptet is le kell, hogy írjam :-). Hozzávalók: Egy autó, egy notebook, sötét, kényelmes ülés, chips, üdítő és egy társ, akivel nézed a filmet. Aki teheti, próbálja ki!!! :-))) Eszembe nem jutott volna, de nagyon jó volt. Hát valahogy így telt el a hétvége péntekje és szombatja...és vasárnap hajnala :-))))

5 megjegyzés:

GR írta...

Oh a kis romantikus. Pont a legjobb résznél hagytad abba. Vagy még lesz folyt. köv :D?
LOL: Tetszett az első kép. Eszembe juttatott egy filmet azokkal az iszapszörnyekkel. Folyton mászkáltak össze-vissza.

Bigyor :) írta...

Hollókö nekem is tervben van. Sajnos még nem sikerült eljutnom, viszont jövöre mindenképp tervezem egy hosszú hétvégére. Csak legyen szép idö

Bigyor :) írta...

nagyon édes az 5. kép :)
Te szavaiddal élve "a végtelenül kedves és aranyos ifjú hölgyet" alias Ritát mikor mutatod be nekünk???

robertfagyasblog írta...

Robi! Azt hiszem annyit irtam le, amennyit közölni akartam :-) Lesz még "Hollókő"-s történet, mert még látni akarom, de az majd más cimet kap :-))))

...iszapszörnyek, mi??? :-)))

robertfagyasblog írta...

Bigyi! Tényleg nagyon szép a hely. Érdemes megnézni.
Oooooh és köszi a bókot :-).
Hogy mikor mutatom be a végtelenül kedves és aranyos ifjú hölgyet, Ritát? Hát, amint lesz rá lehetőség, megteszem. Ezt megigérhetem :-)