csütörtök, november 26, 2009

Juhtúrós galuska / brydzové halušky...

Tegnap előtt este végeztem egy kis gasztronómiai kutatást - mert megtehettem :-))). Rég ettem már fagyasztott (fél) kész kaját. Elmondhatom, hogy ezen a téren is sokat fejlődött az élelmiszeripar. Megkóstoltam a nyéki fagyasztó által csomagolt juhtúrós galuskát vagy sztrapacskát vagy bridzové halušky-t (kinek, hogy tetszik)., mert ajánlották figyelmembe. (szívesen belinkelném a fagyasztó weboldalát, de nem találtam rá webcímet...Ha valaki tudna, akkor szóljon, vagy irja bele a véleményekhez! Köszi) És mivel szeretem a hasamat, hallgattam a jó szóra. :-) Fagyról kivéve 5 perc mikrózás után olyan finom vacsit rittyentettem, hogy csak na :-) Ami hiányzott róla, az egy kis sült szalonna meg tejföl :-), de ez már csak az én mániám :-)
Tessék megkóstolni! Nagyon finom :-)

3 megjegyzés:

GR írta...

Ha fent járok a hegyiembereknél meg-megállok a helyi "koliba"-ban és mindig galuskát kérek. Imádom. Nagyon jól csúszik sörrel. A legközelebbi hely ahol jól csinálják Donovaly előtt van. Amit posztoltál szerintem soha nem próbálom ki, mert utálom a gyorskaját (jó itt-ott részegen becsúszik:)) és a mikrót is. Valahogy teljesen más az, ami a dobozból előkerül, mint a valóság. Úgy ízben, mint kinézetben.

robertfagyasblog írta...

Hát én nem fogok vitába szállni Veled, sőt abban is egyetértek, hogy a frissen készitettnek nincs párja. Mindössze közöltem az észrevételemet. De ha épp megkivánnád és sehol a közelben galuskaszaggató :-), akkor bátran próbáld ki! :-)

baowah írta...

en sulthagymat is teszek ra :)

valahol liptoszentmiklos elott-utan az autopalyan van egy klassziker koliba, nem tudom sem a nevet, sem a koordinatajat, de nagyon jo.