szombat, január 02, 2010

Budapest, te csodás - (1/2) vasárnap

Az egész úgy kezdődött, hogy Poci valamikor novemberben megkérdezte tőlem, hogy érdekel-e egy Magna Cum Laude koncert Budapesten a Petőfi Csarnokban. Hát már hogyne érdekelt volna. Ritával már amúgy is terveztünk egy budapesti városnézést. Ígyhát összekötöttük a kellemest a kellemessel :-) A karácsonyi ajándékok közé besorakoztattam egy jegyet a koncertre :-)Ez nem volt olyan nagy meglepi, dehát ez igazán olyan dolog volt, amire valamennyire készülni kellett. Vasárnap meghívást kaptam a vasárnapi ebédre. Előtte résztvettem a vasárnapi misén. Rég meredt rám annyi fürkésző szempár, mint az alatt az egy óra alatt ott a templomban :-) De túléltem. A mise után követlezett az ebéd. De micsoda ebéd... Nyammmm :-) Csak kapkodtam a fejemet, mennyi minden volt az asztalon. Itthon volt Rita nővére Szilvi is. Az ebédre hivatalosak voltak Inám és Ipolynyék "egyházi emberei" is. Délután aztán Rita anyukája volt olyan kedves és átvitt minket Balassagyarmatra a buszállomásra. Buszra ültünk hát és célba vettük a nagy fővárost Budapestet. Kellemes út volt. Rita az előttünk ülő kedves hölgytől néhány percre kapott egy kis "zsebtigrist" is - pontosabban egy kis szőrmók kutyát.
Megérkezve aztán célba vettük a kollégiumot, ahol Rita lakik. Lepakoltuk a cuccainkat, kajáltunk egyet, majd trolira szálltunk és irány a Petőfi Csarnok. Már messziről láttuk a kígyózó sort, ami a bejáratnál tekergőzött. Szerencsére gyorsan ment a bejutás: jegy ellenőrzés, táska ellenőrzés, motozás... Bent már várt minket Poci meg Bigyi

Leadtuk a kabátokat, egy kicsit beszélgettünk, közben megittunk egy sört és már kezdődött is a koncert. Egy dolog egy zenekartól meghallgatni, megismerni egy albumot (vagy kettőt), de a koncert hangulattal semilyen stúdió album nem ér fel.
Örjöngő tömeg, ugráló, sikoltozó, integető, tapsoló emberek. Idősebbek és fiatalok egyaránt. Fergeteges hangulat volt. A zenekar vendégénekese Nagy Feró volt. Hát mondanom sem kell, hogy mekkora sikere volt a "nemzet csótányának" :-) Elhangzottak Beatrice dalok is, természetesen alaposan átformálva, majd Feró énekelte el a Pálinka dal-t.
Az egyik dal közben az énekes Mező Misi eltűnt a színpadról. A zenekar játszott, Misi énekelt, csak azt nem lehetett tudni, hogy hol van. Egyszercsak feltűnt a nézőtéren az emberek között :-)
Az alacsonyabb koncertezni vágyókat egy hatalmas kivetitővel segítették a vizuális élményhez :-) Elmondhatom, hogy nagyon jól éreztem magam. Remélem a többiek is! Már voltam MCL koncerten a VOLT Fesztiválon is. Nem csalódtam most sem. Fantaztikus hangulat, jó zene, fergeteges buli, profi hangzás. Woooowwww, de jó volt :-)))) A koncert után a magyarországi Playboy igazgatója Radnai Péter állt a dj-pult mögé és keverte a korongokat. Még néhány dalt megvártunk, táncoltunk, majd egy amerikai hotdog kíséretében elindultunk vissza a koliba, hogy a másnapi "turistáskodásra" rápihenjünk :-)

A másnap történtekhez Rita segítségét fogom kérni a pontos helyszínek miatt, úgyhogy az egy következő blogbejegzés lesz :-))) ...úgyhogy folyt.köv. :-))))

2 megjegyzés:

Unknown írta...

dícséretes fotókkal vastagon tűzdelt bejegyzés ;) - a zenéről nem nyilatkozom - más a zsánerem, de koncerten általában jó lenni ha jó a társaság és a zene...

Bigyor :) írta...

jo kis buli volt, mehetünk máskor is :)