kedd, január 19, 2010

Egy kicsi hang...

Emlékeim szerint akkor hallottam először a Kicsi Hangról, mikor még Ipolyvarbón dolgoztam a helyi alapsuliban (kb. 5-6 éve). Chudy Erzsó tanitónéni :-) ajánlotta figyelmembe. Előszörre is nagyon megtetszett, hogy egy egyszerű gitár és két énekhang milyen csodára képes. Igyekeztem megszerezni tőlük minden lehetséges albumot. Az eltelt néhány év alatt nem is találkoztam senkivel, aki hallgatta volna a zenéjüket, mígnem a múlt évben mikor a Kárpátaljára vitt utam egy kirándulás keretében, újra felcsendültek a dalok egy kedves ifjú hölgy - mert akkor még csak egy kedves, mosolygós ifjú hölgy volt nekem Rita :-) - mp3 lejátszóján. Úgy érzem, talán ez a néhány dalocska is közelebb hozott minket egymáshoz.

Karácsony előtt, mikor még a városban dolgoztam, bejött egy szimpatikus fickó. Valahogy ismerősnek tűnt. És akkor beugrott, hogy ő az, Kicsi Hang :-) Hozott valami nyomtatnivalót. Kellemesen elbeszélgettünk. Beszélgetésünk végén egy CD-t kértem tőle, amit dedikáltattam Ritának :-). Mikor aztán délután eljött a kinyomtatott lapokért, elhozta a CD-t is. Ez volt Rita egyik karácsonyi ajándéka tőlem.Ez a személyes emlék fűz a Kicsi Hang-hoz. Azóta is gyakran bele hallgatok dalaikba. Tetszenek ezek a megzenésített versek.

Aki kedveli az ilyen megzenésített verseket olyan kültőink műveiből, mint József Attila, Weöres Sándor, Zelk Zoltán, Juhász Gyula....és még sorolhatnám, annak ajánlom figyelmébe a Kicsi Hang albumokat. Szerintem nagyon jók.

2 megjegyzés:

Edmár Béla írta...

magam is szeretem a Kicsihangot, teljesen hangulatos zene, és koncerten is élvezhető... nemirod, hogy meg van é a többi lemez. ha kell akkor egy gondolatnyi időre kölcsönkaphatod. :)

ui.: az első koncert óta kívánom Katikát... azt hiszem sosem fogom elfelejteni :D

GR írta...

Ja igen. Én ismerem és szeretem is őket. Kicsi hang_egyszerű ez.