hétfő, március 01, 2010

Egy hétvége "olaszul" Dunaszerdahelyen :-)

Hazamenetel helyett most maradtam. Hogy miért? Sokadik csalogató szavamra, Rita rászánta magát, hogy ellátogat ide DS-re és eltöltünk itt egy hétvégét.
Péntek estefelé átmentünk Győrbe (Poci velem tartott, mert én nem ismerem Győrt) hogy az állomás labirintusát felfedezve rátaláljunk a vasútállomás főépületében Ritára és kedves barátnőjére Vera :-) Be kell, hogy valljam, hogy én teljesen be voltam sz@rva a győri közlekedéstől.
Eddig szinte még csak úgy voltam részese ennek a nagyvárosi fergetegnek, hogy a hátsó ülésen ültem és onnan leskelődtem kifelé, de ez nagyon nem ugyanaz, mint mikor az ember kezében van a kormány. Plussz "feltétként" még az eső is zuhogott. Szerencsére sikeresen be, majd ki jutottunk Győrből. Este 8-ra asztalt foglaltam, vacsizni mentünk. Olaszos hangulatban Giovanni és Giulietta beült egy olasz étterembe és lasagne-t vacsorázott :-) Jó hangulat, finom étel... Kellemes este volt. Este még Honfoglalóztunk egyet... :-)
Másnap egy kis lustálkodás (TV nézés, reggelizés) után "shoppingolni" indultunk a helyi bevásárlóközpontba. A vége az lett, hogy nem vettünk semmit :-)))) Hogy megmaradjunk az olasz vonalnál, betértünk a Segafredo-ba (Il vero espresso Italiano) egy életerő adó kávéra. Egy kis városi autózgatás után - amit ugye Giorgio fedélzetén tettünk :-) - aztán visszatértünk, gyárat (itt a reklám helye :-))) ) látogattunk és kajáltunk. Csirkehúsos és zödséges rizotto volt a menü és mivel olaszos hétvége volt csináltunk még tésztát sajtos-sonkás mártással. Nem volt nagy főzőcskézés, de fincsi volt a végeredmény.

Este aztán Kisi jött értünk és bevitt minket a városba, ahol már ott voltak a többiek. Beszélgettünk, röhögtünk, iszogattunk. Nem voltunk túl sokáig. Úgy döntöttünk Ritával, hogy sétálunk még egyet, így aztán gyalog tértünk vissza. Megnéztünk még egy filmet (Darwin díj) és elaludtunk.
Vasárnap elmentünk a reggeli misére majd visszatértünk és Rita átváltott konyhatündérbe és lekváros gombócot készített. Hmmm...de isteni finom volt :-) Köszi a dióért és az alapanyagért :-)
A délutánra már rányomta bélyegét a búcsúzás szomorú ténye... Visszavittem Ritát Győrbe. A vasúállomáson találkoztunk egyik barátnőjével Nikivel. Elbúcsúztunk, majd én visszatértem DS-re. Örülök, hogy ilyen kellemesen telt ez a hétvége. Nagyon jó volt. Remélem összehozunk még ilyet, vagy valami hasonlót!!!!! :-)

Hmmm... egy kínai hétvége? Kínai étterem, kínai piac... :-))))

7 megjegyzés:

Bigyor :) írta...

Györ nem vészes. Nálam Olaszországban gurult el a pirula. Triestben egy erös emelkedön mentünk felfele a Rhinoval. Jobbról - balról motorosok elöztek, szemböl meg jött a villamos.
Olyan káromkodásba kezdtem, hogy azt nem kivanom senkinek. Szegeny Pocinak meg vegig kellett hallgatnia

Névtelen írta...

Kínai hétvége??? hmmm... nem is hangzik rosszul. :-) én benne vagyok...
Rita

robertfagyasblog írta...

akkor legyen kinai :-) szeretem a kinai kaját :-) a nevekben még megegyezünk :-)

Névtelen írta...

oké, majd gondolkodom rajta :-)

Unknown írta...

...kinai? hat ha gondoljatok ajanlhatok kezdetnek egy edes kis thai csajeet :) csak ugy pentekre :) a hetvegi apetitnovelesre? :P

Unknown írta...

...vagy ezt elolvasva maris megvan a ferde szemmel ram-nezes? :) no a lenyeg, hogy kellemes egyutterzett hetveget kivanok a szelessavu vilagban :)))

robertfagyasblog írta...

thai csaj, mi??? :-))))
Nem nézek Rád ferde szemmel. Szerintem már Te teszed azt a nálam maradt lencséd miatt :-))))