vasárnap, augusztus 15, 2010

Aratóbál és főzőverseny...

A szombati napom (2010.08.07.) elég pörgősre sikeredett. Délután Kőkesziben (Kamenné Kosihy) rendezett palóc ételek versenyén voltunk, ahol bátyám Csaba is versenybe szállt a finomabbnál-finomabb étkek csatájában.

Volt ott minden amit szívesen megkóstoltam volna. Gulyásleves, pacal, sült hal, máj pörkölt, lekváros-mákos-diós gombóc, zsíros kenyér és még sorolhatnám... A hangulatról a főzőcskézés alatt Madarász Katalin harmonikán és egy énekes művészember gondoskodott.

Az elkészített ételeket díjazták, majd kultúrműsor vette kezdetét. Ott kellett hagynunk az eseményeket, pedig érdekesnek tűnt. Hivatalosak voltunk Őrhalomba (Magyarország). Itt került megrendezésre 10. alkalommal Aratóbál.

A bál főszervezője F. Andrea megkért, hogy fotózzak és dokumentáljam az eseményt. Fél 8 körül érkeztünk. Már voltak néhányan a teremben. Leültünk és vártuk, mi lesz :-) Örültem, mikor kiderült, hogy egy házaspár is ott lesz Varbóról és velük ülünk majd egy asztalnál. Így is volt. Jókat beszélgettünk, röhögtünk, táncoltunk velük.

...a múlt és jelen jól megfért egymás mellett...
Ellőttem néhány képet kezdésnek és nemsokára megkezdődött a műsor, ami nekem személy szerint nagyon tetszett. Annyira ügyesen volt összerakva, hogy le a kalappal. Csak úgy kattogott a fényképezőgépem.
A műsor több részre volt bontva, bele-bele szőve a hajnalig tartó mulatozásba, táncba. Az emberek jól érezték magukat. Valamikor hajnali 2 körül húzták a tombolát (ahol nem sikerült

semmit sem nyernünk). Valamikor 4 körül hagytuk el a terepet. Nem emlékszem, mikor táncoltam ennyit. Elmondhatom, hogy nagyon jól megszervezett, jókedvet garantáló, jó hangulatú bál volt. Gratulálok és köszönöm, hogy ott lehettünk :-)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Az ARATÓBÁL nagyon jó volt. Jól éreztük magunkat. Robi! Megleptél a tánctudásoddal, hajrá! remélem máskor is kiforgatsz majd :o)
Rita
U.I.: umbala umba :-)))

robertfagyasblog írta...

én meg a tánctudás... :-))) de igyekeztem nem falábúnak tűnni. Remélem sikerült! :-)