csütörtök, augusztus 05, 2010

Szécsényi piknik :-)

Elhatároztuk, hát valóra is váltottuk. Július 20-án Gio piknikre kísért minket. Egy éve elhatároztuk, hogy visszatérünk és a szécsényi kastély parkjában fogunk lazítani. Így is tettünk.
Bele kombináltuk a tűztorony meglátogazását - ez a világ második ferde tornya, a Pizzában ágaskodó után. Megérkeztünk és a toronyhoz siettünk, mert úgy tudtuk, hogy nyitva van. Hát nem volt :-) Szerencsére volt ott telefonszám, melyen érdeklődni lehetett. Fel is hívtam és biztosítottak arról, hogy 10 percen belül küldenek valakit, aki beenged minket. Így is történt. A hölgy felküldött minket a szűkebbtől is szűkebb csigalépcsőn. Az emeleteken kiállítások voltak berendzve.



Furcsa volt a padlózaton állni. Érezni lehetett, hogy lejt. Mint kiderült a dőlés egy taposóakna felrobbanásának köszönhető és hogy a "dőlési folyamat" mind a mai napig tart.

Innen a kastély parkjába indultunk. Kiskosár (tele kajával), pokróc és nagy adag jókedv társaságában. Beszereztünk egy citromos- és egy alkoholmentes sört is :-)
Jónéhány órát töltöttünk itt. Beszélgettünk, ettünk, ittunk. Késődélutánig maradtunk. Már jöhetett a vacsi. Egy kedves ismerősöm (nevezzük nevén: Kócos) ajánlott egy éttermet a közelben. Be is mentünk és megvacsoráztunk. A hely is kellemes volt, a vacsora is finom volt. Vacsi után úgy döntöttünk haza indulunk. Útközben még Balassagyarmaton egy fagyi is belefért desszertként :-)
Nagyon élveztem ezt a piknekezős napot. Remélem csinálunk ilyet máskor is! :-) Hollókő...??? :-))))
U.i.: délután még Virágszál és napraforgól fotózás is volt :-) Sőt este villámokat fogdostam :-)))

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hollókő! oké, én benne vagyok, bár szerintem ott több ember lesz, mint Szécsényben volt. Kettesben jobb :-) r.

Névtelen írta...

U.I.: ha nem a "tojtoj" van a háttérben, akkor a szemét :-)

robertfagyasblog írta...

:-) Lehet, hogy igazad van, de ott a dombtetőn akkor is jó lehet :-) El is képzeltem.
Nem a mindig a háttér a lényeg. A fontos dolgok nem mindig a háttérben történnek...