szerda, október 13, 2010

Pince "eksön" Ipolynyéken

Hétvégén párom elhívott egy kis rögtönzött osztálytalálkozóra, amit egyik exosztálytársuk pincéjében hoztak össze. Mivel nem ismertem a meghívottak közül csak néhányat - ha őszinte akarok lenni - tartottam az este rám gyakorolt hangulatától.

Gondoltam, hogy majd oldódok egy kis ráhatásra (ha már úgyis pince, bor van...), de Rita antibiotikummal mérgezte még magát, nekem meg még autóba kellett ülnöm, úgyhogy a belsőnk eláztatása elmaradt :-) Node majd legközelebb...

Szóval, a házigazda szivélyes vendégfogadását még pacsizkodás, bemutatkozás, pusziszkodás előzte meg, majd lesurrantunk a pince részbe, ahol az üres hordók már várták az új bor érkezését. Előmelegítésnek finom pálinkával kinált a házigazda, közben elmondta a pince és a fölötte álló épület rövid történetét. Helyet foglaltunk a már ott beszélgető, röhögcsélő emberkék között. Gulyással kínáltak mindjárt minket - amit én meg is kóstoltam kicsivel később.
A kandalló fölötti részen ügyesen kialakított sütőben sütöttek gesztenyét a pince előtti fa terméséből. Nagyon jól sikerült buli volt (legalábbis nekem úgy jött le). Kedvesek, jópofák voltak az összegyűlt emberek. Rengeteget röhögtünk. Jókedvben, vidámságban telt az este. Jól éreztem magam. Köszönöm a meghívást.

4 megjegyzés:

Rita írta...

nagyon szívesen :-)
máskor is.
én csak jófej emberekkel veszem magam körül, ez nem meglepő, ugye? :)

Névtelen írta...

Optimális megoldás, vezessen Rita....

Rita írta...

ha-ha-ha

robertfagyasblog írta...

:-)