kedd, március 01, 2011

Ma kezdtünk fotózni....

Jövő héten Nyitrán bútorkiállítás kezdődik. Ma kezdtünk fotózni... Egy "kicsit" mérges vagyok miatta. Valahogy nem értem (senki sem érti...már csináltam egy gyors közvéleménykutatást...), miért kell ezt az utolsó hétre hagyni. Mindegy... Úgysem oldom meg ezt a dolgot... De attól még jogomban áll nem érteni és mérgelődni rajta...Nem is értem.... Ma dél körül kezdtünk fotózni.

Egy Mamiya keresőjén keresztül a világ...
Ki kell próbálnia minden fotósnak...
...életre kelnek a dolgok a keresőben...
...hihetetlen, de igaz...

Elég nehézkesen indult és este 6-ig tartott... Még szerencse, hogy jutott idő egy kis eszmecserére, mellékes fotózásra is.

...fény

...a fotós

26 megjegyzés:

Névtelen írta...

ne mérgelodj!!

robertfagyasblog írta...

Nem mérgelődök (vagyis hát de...), mindössze közöltem a tényeket...

Rita írta...

:-) jogod van mérgelődni, ha hátráltatja a munkádat a dolog. Én sem értem, h miért kell nálatok mindent az utolsó pillanatra hagyni... gondolom a túlórát nem fizetik... azért durva ... DE! Fő a nyugalom! :-)

robertfagyasblog írta...

Látod Rita ez az, amit itt senki sem ért... Túlórát? Ugyan... Már eléggé a nyugalmam határán vagyok... Hogy meddig bírom???

Névtelen írta...

megszoksz, vagy megszöksz, többnyire ez a két választás áll az elégedetlen alkalmazott előtt. ha valami nem úgy történik, ahogy elvárható, változtass rajta, ha nemtudsz változtatni akkor bizony munkahelyet kell változtatni, ha az új helyen sem lessz vátozás, akkor próbálj önállósodni, ha úgy sem megy, akkor valószínűleg az ön készülékében van a hiba. azzal viszont, hogy úgymond felhúzod magad mások utasításain, kijelentésein csak magadnak teszel rosszat. egy érdekes gondolat: mikor úgymond felbőszítenek, tulajdonképp nem történik más mint, hogy mások kijelentésén annyira felcukkolod magad, hogy elborul az agyad, vagyis te magad vagy a felháborodásod fő forrása, vagyis önpusztítást végzel, tehát magadnak csinálsz rosszat. keep smiling Robi! sajnos nemlétezik tökéletes munkahely, csak szar és szarabb... ha munkaadó vagy, akkor az bosszant, hogy az alkalmazotta(i)d, csak lógnak, cseverésznek munka címszó alatt, nemérkeznek a kiszabott feladataikkal határidőre, miközben nyilvánvaló, hogy van rá elég idejük, csak egy icipicit kellene szigorúbban és kritikusabban magukra nézniük, habként a tortán az mikor jön egy kis hajtás és fizetésemelést kérnek, holott a fizetés nem jelenlétért jár, hanem munkáért. neha tobb a munka, néha kevesebb a fizu pedig ugyanannyi. ha munkavállaló vagy akkor meg az bosszant, hogy nincs fizuemelés, pedig a lelked is kidolgozod és mindezt természetesnek veszik. sajnos nincs jó megoldás.

ha kockáztatsz veszthetsz, kockázat nélkül pedig nem nyerhetsz...

talán a leg életszerűbb megoldás az lenne, ha kipróbálod magad élesben az életben, hogy megtapasztalhasd a másik oldalt is, mint vállalkozó vagy munkaadó a dolog napos és árnyalt oldalával együtt, majd ezután talán másképp látod majd a dolgokat. sajnos a munka míg pénzzé válik hosszú, fárasztó és nehéz folyamat, míg egy úgymond védett helyről (értsd. alkalmazott) kiabálni hát nincs rá más szó mint "könnyű".
ne vedd ezt a pár sort a személyed elleni támadásnak, csupán a mérgelődésed csak az egyik oldal lelkiállapotát mutatja. ahogy Rita is írta jogod van mérgelődni, a kérdés hogy megéri-e, ha így magadnak teszel rosszat...

„Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban.” /Mahatma Gandhi/

Rita írta...

Kedves Névtelen!
Szép amit írsz, csak egy gond van vele. Nem ismered a helyzetet. HA MÉGIS, akkor pedi hogyan tudsz ilyen nyugodt lenni? Ha mindenki beletörődne a sorsába (ami egyébként tényleg fura), akkor nem lenne változás! Nem az a megoldás, hogy kilépsz pl. a munkahelyedről. Hanem az, hogy ott ahol vagy megpróbálsz valamit tenni. De van úgy, hogy az ember igazságtalannak érez valamit, tehát nem fogja szó nélkül hagyni, mert az megfutamodás lenne. Nem azt mondom, hogy ajtóstul kell rontani a házba, hanem azt, hogy szépen kis lépésekkel, elmondani, hogy mi is a baj, vagy hogyan lehet megoldani, esetleg közös megoldáson gondolkodni, ami mindenkinek optimális lenne. Nem írom, hogy megfelelő, mert olyan nincs, hogy valami mindenkinek egyszerre legyen jó megoldásként. Meg lehet érteni mindkét helyzetet. A munkaadóét és a munkásét is. Attól függ az érdeked, hogy melyik oldalon állsz. Ez természetes. De törekedni kell arra, hogy megértsük a másikat. Próbáljuk megtalálni a közös hangot. Ha ez nem megy, akkor sem az a megoldás, hogy otthagyom a munkámat! Szerintem. Lehet jól dolgozni úgyis, hogy nem nyugszol bele a helyzetbe. A lányeg az, hogy becsületesen dolgozz, a lelkiismereteddel ne legyenek gondjaid. Szerintem egy jó munkaerőt illik normális munkakörülmények között dolgoztatni!!! Megesik, hogy néha nem megy minden tökéletesen, közelednek a határidők és sietni kell! DE ez ne legyn szinte mindennapos. Lehetőleg ne zsákmányoljuk ki a jó munkaerőt. Illene megfizetni is a munkáját és ezzel még jobb, gyorsabb munkára ösztönözni őt. A Munkaadó feladata dolgozóinak motiválása is. Ha igényes, szép, jó, gyors munkát, vidám, szívesen dolgozó embereket akar maga körül látni, akkor tegyen is ezért. Talán kevesebben néznének más munka után. (És most nem csak Robiról írok, ha ez valakinek a fejében esetleg megfordult volna) Ha egy ember, nem érzi, hogy megbecsülnék a munkáját, az hamarosan csak annyit fog dolgozni, hogy meglegyen az, amit kérenk tőle. Tehát motiválni kell a munkásembert arra, hogy ha új ötlete támad, azt szívesen és örömmel ossza meg főnökével, természetesen a cég javára. Nem csak a pénzbeli juttatásokra gondolok. Már az is motiváló, ha megköszönöm neki, ha valamit jól csinált. Az mellékes, hogy ez a munkája. Meg kell dicsérni, ha tetszik az amit csinált, vagy ha jól dolgozik. Ez bármilyen munkában, iskolai feladatban, vagy bárhol, bármiylen területen igaz lehet. Jó lenne, ha minden "főnök" tudatosítaná, hogy a munkásai emberek. Nem gépek, amelyek akkor is úgyanúgy dolgoznak, ha nem kapnak érte pl. egy vállveregetést.
Rita

Unknown írta...

Huu mino diskurzus, reszemrol ehhez talan annyit, hogy mindenkinek igaza van bizonyos szazalekig, viszont a szaz szazalekos igazsagossag csak icipici szazalekban megvalosithato, mivel ez a tema tulsagosan alkalmazott, munkahely, pozicio es emberfuggo... (ahany ember, annyi munkahely, pozicio es ember mint fonok (embersegesseg) fuggvenye, epp ezert nem kivitelezheto). Azert torekedni lehet ra, csak nehogy ugy jarj Fagyika mint aki a noket akarta megerteni ferfikent es rament az elete :D :D :D

Névtelen írta...

Húúúha, Fagyika egy ideális Tündérországra vágyik, ami bizony nincs. Névtelen minden szava a lelkemből szól, nagyon igaza van. Nem igazán értem, hogy miért kell vállat veregetni azért, hogy valaki elvégzi a munkáját, ez a természetes, nem? Bizony bizony, ha valaki valamivel elégedetlen, változtatni kell, ez azt jelenti, hogy amit a főnök csinál az nem jó és te ebben őt nem támogatod. Azért működhet ez a munkahely, mert az embereknek megfelel és maradnak, tehát a főnök fát is vághat a hátatokon, ti csak háborogtok, de lépni nem léptek. És Te Robi úgy gondolod, hogy a főnököd nem megértő veled és nem biztosítja a megfelelő körülményeket a munkádhoz? Ezt te már jelezted neki???

Névtelen írta...

Ja, hogy a Rita álmodik Tündérországról? Természetesen neki is szól a bejegyzés. Biztosan ő is elégedetlen a munkahelyével...Látjátok ideális meló nincs... Önállósodjatok.
Névtelen2

Rita írta...

Kedves Névtelen!
Miért is vagy Névtelen?
Kedves Névtelen2!
Miért is vagy Névtelen2?

Nincs szó Tündérországról és engem lehetőleg ne keverj az "elégedetlen munkások" közé! Sőt senki nem az. Csak kinyilvánítjuk a véleményünket. Én egyébként is általánosságban írtam. Mindenki tudja, h ideális meló nincs. Tehát, ha önállósodnánk az ideális lenne szerinted?
Nem érted miért kell vállat veregetni azért, mert valaki elvégzi a munkáját? Neked nem esne jól? Kihalt az emberekből az érzelem? Nem jobb baráti közegben dolgozni? Az más kérdés, hogy megvalósítható-e?! Szerintem kialakítható volna bárhol. Csak akarat kellene hozzá. Én nem azt mondtam, hogy minden nap legyen az ember agyondicsérgetve! De néha jó. Nem? Ha nem érted ezeket a dolgokat, akkor egy "szegény" ember vagy! Nem tudom, hogy Te hol és mit dolgozol, de remélem, hogy elégedett vagy! Mellesleg miért nem vállaljátok a neveteket? Így könnyű ...

Névtelen írta...

eloszor is (nevtelen 1 vagyok) azert nincs felvallalva a nevem, mivel van ra lehetoseg, hogy ne legyen, igy ha zavar ne tedd vallaszthatova, es ne "mutogass", hogy igy konnyu arra aki valasztott valamit ami valaszthato es ezzel most elegedett - mert ezzel megint csak azt bizonyitod, hogy nemjo ami van, de nem teszel semmit, hogy jobb legyen.
masodszor igen elegedett vagyok, vegigjartam azt amin most te (ti) mentek keresztul, es igen, "ne morogj, valtoztass" - ez a bevallt gyogyszer a problematokra.
harmadszor, igazat adok nevtelen 2-nek, tutujgatos munkahely = tunderorszag (ha megis van, akkor az a goole-ben tudom elkepzelni, bar ott sem dicsernek, hanem kulobmozo bonuszokat adnak, ami szerintem is jo dolog de ott is fuggvenye valaminek, es errol feleslegesen vitazunk, mivel ezzel a fonokotoknek kene nyitni feletek, amit ha nem tesz es mashol van erre lehetoseg, akkor megintcsak miert nem lepsz...)
bocsi ha durva voltam, vagy belegazoltam a lelkedbe, de az "igy konnyu" nalam kiveri a biztositekot... utolag is elnezest, ha almatlan ejszakat szereztem valakinek - de ez is csak egy velemeny :)

Névtelen írta...

nevtelen 1 vagyok - azert nincs ott a nevem, mert van ra lehetoseg, hogy ne legyen, szoval ha zavar ne tedd valaszthatova a dolgot - mert ezzel, hogy mutogatsz, hogy "igy konnyu" megint csak azt bizonyitod, hogy nemjo ami van, de mutogatsz arra aki valasztott egy valaszthato opciot ami neki megfelel es neked meg nem...

masodszor egyetertek nevtelen 2-vel, hogy tutujgatos munkahely=tunderorszag. max a google-nal tudom ezt elkepzelni, de ott is inkabb bonuszokat adnak, de ezzel megintcsak a fonoknek kene nyitni feletek, szoval nem nekunk kene rajta vitazni.

ha netan belegazoltam valaki lelkebe akkor elnezest, de nalam az "igy konnyu" frazis kiveri a biztositekot - hogy idezzek errol a blogrol "Ne irigyeld, próbáld ki!!!"

robertfagyasblog írta...

Micsoda véleménydömbing lett itt a blogon... Nem is baj... Hát igen... Csak ez a "Névtelenség" mögé bújtatott véleménynyilvánítás fura kicsit. Nagy, bölcs szavak... Úgy látom Névtelenék nagyon okos és bölcs emberek és nagyon önállóak... Külső szemlélőként nagyon könnyű nagy szavakkal dobálózni. Tévedésben éltek, nem vágyom Tündérországra, csak megbecsülésre... Nem vagyok munkakerülő és nem szoktam kibújni a munka alól, sőt... Aki ismer, az tudja. Szeretem csinálni, amit csinálok. Nem azért morgolódom, mert nem szeretem... A munkakörülményeimre sem panaszkodtam, nem tudom, honnan veszed kedves Névtelen... Mindössze a kapkodásról írtam és arról, hogy nem értem miért kell mindent az utolsó pillanatra hagyni??? Elhihetitek - kedves Névtelenék - mocskosul fárasztó volt a múlthetem minden napja a kapkodásnak és a besűrített programnak köszönhetően...

Ja, és Rita előbbi megjegyzésével meg teljes mértékben egyet értek.

Névtelen írta...

Azért névtelen2, mert Névtelennel értek egyet, ilyen egyszerű ez. Annyira mindegy, hogy Béla, Sanyi vagy Tibi vagyok, nem? Te meg Rita, és? Nem a nevedre válaszolok, hanem arra amit írsz. Névtelen2 vagyok, de hívhatsz 2-nek is :-).
Az elégedetlenséget nem én találtam ki, a te soraidból olvastam. Ha nem tetszik, hogy nem veregetik a vállad, akkor elégedetlen vagy. Lehet hogy én szegény vagyok, de te meg naív, azért írtam, hogy önállósodj, hogy ideális körülményeket tudj biztosítani az alkalmazottaidnak. Ez fölött se kell külön filozofálni, próbáld ki és megtudod, hogy ha kiteszed a lelked az asztalra, akkor is lesz ember, akinek nem tetszik majd. Robi főnöke úgy csinálja a dolgokat,ahogy, mert működik. Nem is értem én, hogy mit akarsz te elérni, vagy bizonygatni....

Névtelen írta...

javitanam magam a marcius 2-i "ne mérgelodj!!" bejegyzes nem az enyem,

de ezen kivul a marcius 4 21:41 es a marcius 6 22:31 az en vagyok :)

Névtelen írta...

"...holott a fizetés nem jelenlétért jár, hanem munkáért..." Beleolvastam a régebbi bejegyzéseidbe. Többször láttam, hogy pénteken délben jársz el a munkahelyedről. Nem akarok én ebbe kapaszkodni, de akkor miért nem panaszkodsz, hogy jaj , de mocskosul fárasztó??? Belátom, gonoszság, amit írok, de nem így van? Megint Névtelent kell idézzem, vannak könnyebb és nehezebb napok is, ez így egyenlítődik ki...

Névtelen írta...

Én meg a többi :-)
N2

robertfagyasblog írta...

Mikor ezt a blogbejegyzést írtam, nem gondoltam, hogy ekkora "vihart" fog kavarni :-) Csak egy sima post-nak szántam egy fárasztó nap után... Tényleg szeretem amit csinálok. Ami meg a pénteki "délben járok el" dolgot illeti - amihez tényleg semmi közöd amúgy, mocskosul semmi közöd, és ezt nem kellett volna belekeverned - nem kell féltened... Minden órám becsületesen le van dolgozva. Elhiheted...

... amúgy sejtem ki lehetsz, honna ez a mérhetetlen bölcsesség... :-)

Névtelen írta...

Igen? Az jó.
Miért kell folyton félni a véleményektől? Ha valaki nem dícsér, az már nem tetszik... nyugodtan törölj ki. Nem vagyok én bölcs, csak abból indultam ki, amit itt olvasok. Jogod van, hogy ne tetszen... Változtass rajta, de feltetted a kommentálás lehetőségét, én meg kommentálok.
N2

robertfagyasblog írta...

Én nem félek a véleményektől. Igazad van, azért van a kommentálási lehetőség, hogy kommentálj. Tedd azt máskor is! Nem is állok a szándékod elé. És eszemben sincs törölni. Miért tenném. Ez a lényege...És igen újra igazad van: Jogomban áll, hogy ne tetszen. Mint, ahogy neked is. Örülök, ha bárki is ír. Azért van...Ha nem tartom szalonképesnek a bejegyzért, azt majd törlöm, de itt még nem "hangzott el" semmi olyan.
Remélem jól vagy(tok)! :-)

Névtelen írta...

Legalább egy jót irogattam Névtelennel, már azért megérte, de úgy látom meghalt a fórum. Na léptem, további jó bloggolást Robi.
N2

robertfagyasblog írta...

:-)Örülök, hogy jól érezted magad N2 :-) Köszi.

Rita írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Rita írta...

Ember és ember között is van különbség! Egyébként, ha nem álmodnék Tündérországról, akkor nem lenne hova fejlődni. Jobbá kell tenni azt, amit lehet. Szerintem egy kis pszichológia tudás sem ártana egyes embereknek. Kell a kitűzött cél! És ha az Tündérország, mint ahogy Ti nevezitek kedves Névtelenségbe burkolózók, akkor az az! Egy keresztnév megadása pedig pusztán a tisztelet megadása miatt hasznos és a véleményem vállalásáért. Mindenki ott tegyen jót, ahol él, dolgozik. Nekem jól esik, ha elismerik a munkámat. Motivál a további teljesítésre, gyors és színvonalas munkára. Mindenkinek szép hetet kívánok! Legyen eredményes hetünk! Kívánom, hogy tapasztaljátok meg milyen is az, ha elismerik a munkádat!!! Jó lesz ;-)

Névtelen írta...

Valaki nagyon Róbi tyúkszemére léphetett, hogy törölte a bejegyzést ... :-)

Rita írta...

Én töröltem a bejegyzésemet!!! Vállalom. Azért töröltem, mert az egyik mondatomat elírtam, aminek úgy más értelme lett volna és a félreértések elkerülése miatt tettem ezt!!! üdvözlettel: Rita
U.I.: A fent olvasható bejegyzés volt az, csak egy "nem"-et módosítottam rajta! Ennyi és nem több!