kedd, június 21, 2011

Egy hétvégi koncertsorozat elkésett beszámolója (2011.06.04.)

Ez egy elkésett bejegyzés, amire eddig nem volt időm felrakni. A szövege Rita segítségével íródott. Köszi érte. Tehát:

A Nógrádi Est hátoldalán nagy zöld betűkkel hirdették, hogy szombaton 20. jubileumi városnapot szerveznek Szécsényben. Rita szúrta ki a programot.

...mi... majd én és a gumicukor...
Szeretett volna kikapcsolni kicsit az egész hetes tanulás után. Én meg semmi jónak nem vagyok az elrontója :-), ígyhát szombat délután autóba ültünk és átruccantunk Szécsénybe. Nem messze a sétálóutcától leraktuk Giorgio-t egy bevásárlóközpont parkolójába. Innen gyalogosan sétáltunk tovább.

...a bejárat... és egy őrült körhinta...
A helyszínre érve meglepődve vettük észre a tömeg összetételét. Rengeteg roma, fiúk, lányok, idősek, fiatalok gyűltek össze a téren és már nagyon várták a meghirdetett Kökény Attila koncertet.

...a tömeg... én amiért nem láttunk szinte semmit...
A rendezőség megcserélte a fellépők sorát így először Tolvai Renáta csillogtatta meg énektudását az összegyűlt közönségnek. Jó hangja van. El kell ismernem.

...Tolvaj Reni és a táncos lányok...
Kíváncsi leszek, hogy ha majd saját dalait fogja énekelni, akkor azok milyen stílusú dalok lesznek. (Rita megj.: Szerintem "icipicit" beképzelt a csaj - ezt a közönséghez intézett beszédstílusából szűrtem le - de tény, hogy jó hangja van.) Renáta próbált bulit csinálni, de nem nagyon jött neki össze, a közönség nem vette a lapot. Reni koncertjét Kökény Attiláé követte. Úgy vettem észre nagyobb sikere volt, mint az előtte fellépőnek :-) (Reméljük Reni, Attila koncertjén már nem volt a közelben, mert akkor érezhette a különbséget, a közönség másféle magatartását.) Hozzá kell tennem, hogy Kökény Attila is kitett magáért.

...tomboló anyukák a színpad mellett... és a következő generáció...
Kiváló énekhang, pozitív személyiség, "közönségbarát" magatartás. A cd-ről szóló zenei alapokat még egy gitáros kísérete tette tökéletessé ezzel téve egyedivé a hangzást. Az ismerős dallamokat teli torokból "énekelte" a tomboló tömeg. Sikerült közelebb lopóznunk, így egész közelről sikerült fotózni az aranytorkú énekest.

...Kökény Attila és gitárosa...
A következő fellépő Sipos F. Tamás volt. A gyerekek és fitalok nagyra nyílt szemekkel figyelték, hogy mit is akar ez a pasi itt, miről énekel. Ezt észre is vette a művész úr, szóvá is tette :) A 25 + korosztály élvezte, végig éneklete a koncertet.

...Sipos F. Tamás próbálja megmozgatni a közönséget...
A koncert után és közben sétálgattunk a közeli sétálóutcában és várkertben. Igazi utcabálos hangulat volt. Az egésznek a negatívuma az volt, hogy egy idő után nem lehetett ásványvizet kapni (sehol a közelben).

...táncoló, mulatozók és a zenekar...
Megvacsiztunk, egy - egy hatalmas hot dogot ettünk. Majd találtunk vizet is :) A színpadon eközben tánccsoportok és egy három tagú zenekar szórakoztatták az összegyűlt népet. Az esti, záró koncertet Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar biztosította. Jó hangulatot teremtettek.

...Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar fantaztikus koncertje...
Fiatalok és idősebbek is önfeledten táncoltak, énekeltek. Mi is nagyon jól éreztük magunkat. Ezt követően visszasétáltunk Giohoz.

...ugyanaz a téma más fotóstól (Ritától és tőlem)...

...ez az én művem...
Hatalmas villámok csattogtak körben az égen. Megúsztuk nagyobb vihar nélkül. Jó, hogy elmentünk erre a rendezvényre. (Rita megj.: Kikiabáltam magamból a feszültséget :) jó volt)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

...FASZÁNTOSAK A MŰVEK, GRATULA :) !!

robertfagyasblog írta...

Köszi