csütörtök, július 07, 2011

Cirill és Metód a versenypályán...

Keddi napra a naptár állami ünnepet hirdetett. A két hittérítő Cirill és Metód ünnepén cégünk sem dolgozott - Vasárnap vissza kellett jönnöm, hétfőn dolgoztunk, kedden nem.
Reggel Berti ébresztett telefonon, hogy érdekelne-e egy kis gyorsulási verseny? Egyből kimásztam az ágyból és öltözni, készülődni kezdtem. Néhány pillanat múlva már úton is voltunk a Dióspatony mellett épült SLOVAKIARING felé.
Leparkoltunk, majd a bejárat felé vettük az irányt. Érdekes varázsa van a helynek. A hangos kipufogók, a benzingőz, az égett gumi és kuplunk szaga megadja az ízét a motorsport eme ágának is.
Az utcai motorokon és autókon kívül mindenféle négykerekű "szörnyeteg" képviseltette magát. Ezek a járművek a gyorsulásra voltak kihegyezve, nem a szépségüket díjazták. El kell viszont ismerni, hogy egyik-másik nagyon szép és mutatós darab volt.
Délelőtt az időmérők és a kvalifikációk folytak majd délután a versenyek. Nagyon látványos startok, gumi melegítések, füstöltetések voltak.
Nem mondható el, hogy szakértője volnék a témának, de azt ki merem jelenteni, hogy egy-egy négykerekű járgány tetszett nekem. Még egy Bravo is szerepelt az indulók között. Némi tuning volt eszközölve rajta. Az eredeti 150 pacis verzióból, 180 pacisat varázsoltak :-)
Egy arra kijelölt részen tuningolt autók voltak leparkolva. Meg lehetett nézni őket belülről is.
Sok érdeklődő volt. Sült a kolbász, a hús, csapoltak sört is... Egy élmény volt ott lenni, érezni a dübörgést, a kipufogók zaját és a benzingőzzel átitatott levegőt.

2 megjegyzés:

plébános - Gyuszi atya írta...

kinek a jó megint :( :)

robertfagyasblog írta...

Irigykedsz? :) Tutira tetszett volna Neked is :)