péntek, szeptember 30, 2011

Metz 44 AF-1 digital vaku

A fotóstáskám tartalma ismét gyarapodott. Ez még igazán hiányzott belőle. Volt néhány alkalom, mikor igazán jól jött volna, ha van egy gépre csatolható vakum. No, most már van... :-)

... a kicsimagolás ...

... a doboz tartalma ...
Múlt héten rendeltem meg és tegnap meg is jött. Volt néhány kritérium, amit szerettem volna, ha tud a vaku. Szerettem volna, ha a villanófej elfordítható, és állítható a fej dőlésszöge is... A vaku kommunikál a Nikon D90-el. Ha kell manuális módban is működtethető. Állítható a villanás ereje 1, 1/2, 1/8 és 1/64-es tartományokba.



Kértem tanácsot (köszönet érte), olvastam véleményeket, teszteket. Volt három jelölt, amikből végül a Metz 44 AF-1 digital típusú mellett döntöttem. Mivel csak tegnap érkezett, nem nagyon tudok véleménnyel, kiértékelő szöveggel szolgálni.

... így fest a Nikonon ... Barni! Köszi a ájfónos fotót :-) ...
Még csak ismerkedünk (én és a vaku). Már kapott helyet a fotós táskámban. Bízom benne és remélem, hogy jó vásárt csináltam! Majd kiderül.

7 megjegyzés:

plébános - Gyuszi atya írta...

Már várom az újabb kreatív képeket :)

robertfagyasblog írta...

Még csak ismerkedünk :-) Majd igyekszem

Névtelen írta...

De klassz, én is szerepelek a Blogodban! Köszi érte :P ,,b@rny,,

robertfagyasblog írta...

igen Barni, Te is szerepelsz :) Örülsz? :)

Névtelen írta...

Szia!
Nem tudom ezt a vakut használod e még, de jó volna ha írnál róla egy kis összefoglalót, mennyire vagy megelégedve vele, mik a hibái és természetesen a korlátai, milyen helyzetben bizonyult jónak, hol kevésbé. Találtam neten elég korrekt árban ilyen metz vakut, újat, gondolkodom, hogy beruházzak e rá. :) Előre is köszi, és kellemes ünnepet.

robertfagyasblog írta...

Szia!
Ami a választást illeti, nem fogok helyetted dönteni :)

Mikor én az enyémet vettem, abban az árkategóriában a Metz volt az általam legjobbnak itélt darab. Az igazat megvallva nem is csalódtam benne. Igaz, hogy más vakukkal nincs nagy tapasztalatom, de ezzel bőven meg vagyok elégedve. A Nikon-ommal teljesen kompatibilis, vezérelhető... A kezelése egyszerű, nincs túl bonyolítva. Amire nekem kell, arra bőven megfelel. És nem utolsó sorban Made in Germany :) Manuális módban lehetne nagyobb a választék az elvillanás erejét illetően, de megoldom blende mérettel :) Ami még talán nem tetszik benne, hogy a csatlakozásnál a vaku vége műanyag... mondjuk az lehetne valami fém... De nem gondolom, hogy ez befolyásolna bármit is...

Én nem bántam meg a Metz-et (az egyik fotós barátom Nikon SB "akárhányast"-ast használ a drágább végéről a kínálatnak és arra panaszkodik, hogy túlmelegedés esetén használhatatlan a vakuja, mert nem hajlandó elvillanni biztonsági okokból... ). Hát az enyém még ilyet nem csinált :)

Remélem segítettem ezzel a néhány mondatommal.
Kellemes napot! Esetleg majd számolj be, hogy hogy döntöttél, és mennyire vagy megelégedve a választásoddal :D

Üdv: Robi

U.i.: Elnézést, hogy késve irtam

drbarta írta...

Üdv. En is gondolkodom egy ilyen vakun. Szeretnem kerdezni hogy slave modban akarmilyen gep beepitett vakuja kepes e aktivalni? (Akar egy kompakt gepe is?) Illetve a slave mod kepes e kezelni a triggerelo vaku elovillanasait? Van e slave 1 ill. 2 mod, melyben elobbi akarmilyen villanasra elsul, masodik meg figyelmen kivul hagyja a felmero elovillanast?