csütörtök, április 12, 2012

Real Madrid meccsen voltunk Felcsúton

Húsvét szombatján egy kis kalandra voltam hivatalos. Rita és Lóri Real Madrid meccsre hívott Felcsútra ahol 5. alkalommal rendezték meg a Puskás-Suzuki kupa nemzetközi labdarúgótornát a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia futbalközpont területén.



... én a futball legenda ...
Néhány mondatot idéznék a programfüzetből:

"A világhírű magyar építész, Makovecz Imre (1935–2011) tervei alapján – a régi földszintes kúriaépület átépítésével elkészült a központi kollégium, valamint
ennek szomszédságában egy gyönyörű, egyedi Makovecz-ház, ez az orvosi központnak, az edzőteremnek, az edzők és a menedzsment irodáinak ad otthont."
- - -
"A PUSKÁS-SUZUKI KUPA meccseit a központi pályán rendezik. Az elmúlt években Felcsúton, ebben az 1800 lelkes faluban kiépült Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiát a falu híres szülötte, Orbán Viktor miniszterelnök alapította."
- - -
"A PSK 2012 végeztével építeni kezdik a centerpálya helyén az új, mintegy 3500 nézőt befogadó ministadiont, amely a tevek szerint 2014-re készülhet el."
Szóval autóba ültünk, húsvéti szendvicsekkel, esőkabátokkal és térképpel felszerelkezve és célba vettük Felcsútot. Lóri vezetett én az anyósülésen próbáltam navigálni a térkép alapján - a gps-em bedöglött - kisebb-nagyobb sikerrel :) Mindenesetre sikeresen, megérkeztünk a helyszínre és még jó parkolót is találtunk a pálya előtt.

... Lóri pályázott a díjakra ...
A lelátóra érkezvén helyet foglaltunk az első sorban, mégohzzá a "Futballegendáknak fenntartott lelátóhelyen" hogy testközelből láthassuk a labdát kergető fiúkat.

... fanatikus szurkolók ... Lóri társaságában várjuk a kezdést ...
Az időjárás nem nagyon kedvezett az eseménynek. Először csak el volt borulva, majd esett is - elég jól esett. De gondolom a focistáknak annyira nem esett jól, sem a nézőknek. Esőben játszott tehát a Videoton Puskás Akadémia csapata és a Real Madrid U17-es csapata egymás ellen.

... az eredményjelző a meccs kezdetén ... és a pálya ...
Esőköpenyben és esernyők erdeje közül néztük végig a mérkőzés első félidejét, hiszen a mi üléseink még szárazak voltak és az esőköpeny jótékony hatásait élvezték velünk együtt.

... Ritával az esőköpenyek védelmében ... a cseppek bizonyítják, hogy esett ...
A második félidőre felálltunk a korlát mellé, hogy lássunk is valamit. A meccs döntetlennel (2:2) végződött. A meccs végén büntetők rúgásával dőlt el a mérkőzés. Tizenegyesekkel tehát győzött a Real.


... a meccs mozzanatai ...
Nem vagyok nagy futbal rajongó, de azt meg tudtam állapítani, hogy a Madrid játékosai pörgősebben játszottak, fürgébbek voltak és látni rajtuk, hogy tényleg egy csapattá kovácsolódtak.

... gólöröm ... ifjú Zidane nézz a fényképezőbe! ...

... újabb mozzanatok ...
A játékosok között ott volt Zidan fia is, ENZO Alan Zidane Fernández. A nézőtéren pedig Orbán Viktor tette tiszteletét, minden felhajtás és nagyranőtt férfiember nélkül, tökmaggal a kezében és szájában. :)

... Orbán Viktor a lelátón ...
... de hogy ez a másik olyan, mint Puskás Öcsi, az fix
(a keretben kinagyítottam) ...

Jó kis kaland volt ez a felcsúti kirándulás. Köszönöm, hogy részt vehettem és a része lehettem. Köszönet Lórinak a biztonságos vezetésért (még az otthoni feltámadási szentmisét is elértük, igaz eléggé sportos öltözékben :) ) és a tartalmas magyarázatokért, Rita és Lóri anyukájának a finom húsvéti szendvicsekért, a játékosoknak a színvonalas mérkőzésért, a fanatikus szurkolóknak a hangulatért, az esőnek pedig azért, mert a második félidőben abbahagyta az esést!

... a végeredmény ...
Robi köszöni Ritának, Rita köszöni Robinak a társaságot :) ( - a szerk. megj.) Rita megjegyzése: köszönjük a Real Madrid "lábizomzatfelhozatalát" :)

2 megjegyzés:

plébános - Gyuszi atya írta...

kinek a jó megint!

robertfagyasblog írta...

fura, de még élvetem is. De megnyugtatok mindenkit, nem lesz belőlem foci fanatikus :))))