szombat, február 16, 2013

Árkok (átkok) a közutakon

A cím nem elírás. Közutaink állapota elérte azt a szintet, amit már minősíteni sem lehet. Amikor már kráterből kráterbe huppan az autó kereke, az már nem nevezhető közútnak - főleg nem első osztályúnak. A rend éber őrei nyugodtan elmehetnek nyaralni, mert már a 90 km/óra elérése is lassan öngyilkos vállalkozás egyes szakaszokon.Nem tudom ki felel a közutak állapotáért, de hogy egy lyukas garast nem ér a munkája, az biztos. Azt sem tudom, hogy melyik minisztérium vagy állami hivatal (vagy nem is tudom minek nevezzem) dolga volna az utak állapotának "szinten"tartása, de hogy annak a miniszternek(vezésrigazgatónak vagy minek) megvonnám a fizetését, az is biztos.
Szégyen amilyen állapotban vannak autóútjaink. A sofőrök szlalomoznak, hogy a több 10 cm mély gödröket ki tudják kerülni - már ha ki tudják, vagy épp egy nagyobb gödörbe hajtanak bele... Az utak szélén elhelyezett táblákra sem lehet már figyelni... Egyre több defektes autó vesztegel az utak szélén - köszönhetően a krátereknek...

És amit ma láttunk, az már a kétségbeesett emberek válasza, vagy orvossága lehetett. A nagyobb, mélyebb gödrökben KAVICSOS FÖLDET hordtak, hogy így enyhítsék a zökkenéseket. Nem hittem a szememnek.

A sofőrök káromkodnak, a fejüket csavargatját, szitkozódnak, átkozódnak. És az a szomorú, hogy mindezt jogosan. 

Természetesen "nincs pénz" erre sem... Majd valamikor őszre kezdenek el krátereket "betaknyozni", mikor már lassan újra fagyni kezd... Tipikus hozzáállás ez itt Ficíliában.

video: youtube
A facebook-ra feltöltött fotómra írta egy kommentelő a következőt. Idézem: "Inkább senkinek nem kellene útadót fizetnie! Ezért nem érdemes. Évi 150 Eur személyautóra, teherkocsira meg 1200 Eur.Ez amit én fizetek. és ebben nincs benne a szakadt gumi,repedt felni, szétvert gombcsapok, stabilizátorok,lengéscsillapítók,geometria beállítás + szervizdíj. Aki egy kicsit is jártas benne tudja mennyi ez...Szégyen hogy az útadót torvény foglalja magába...Ficot kéne ezen keresztul auztókáztatni nap mint nap..."

Nagy igazság... De ez a politikusokat nem érdekli... Fontosabb, hogy az ott ülők zsebe tele legyen...

Köszönjük kedves Szlovákia, köszönjük Slovenská Správa Ciest!
Köszi a képeket Rita :)

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hehe, hol voltal Fagyi a Marson?

Robi blogja írta...

Nem, ez a nagykürtösi járás... Maga a földi paradicsom (roncs utakkal) :)

cibak írta...

Őrhalomból kijöttek a kollégáim. Megkérdezték, biztos, hogy a közelmúltban nem voltak itt harcok? :D

Robi blogja írta...

igen voltak - mond meg nekik :) Én szivem szerint darabjaira szedném azt, aki felelős ezért az állapotért és a darabjaival tölteném ki a gödröket... Hogy lehet ezt megengedni, nem értem... Idióta állám, idióta vezetőkkel... VIVA SLOVAKIA!!!