hétfő, április 29, 2013

Motiva a Duna Palotában

Vasárnap délutánom megédesítése érdekében elindultam a nagy Budapesten hogy megtaláljam a Duna Palotát, ahol a Motiva zenekar adott koncertet. Manapság már nem művészet megtalálni bármilyen helyet. A google térkép nagyon jól működik ilyenkor. És ha még mindezt megfűszerezi az ember egy gps-es navigációval a telefonjában, akkor még könnyebb a dolga. No, én így tettem és elindultam a koncertre.


Megvettem jegyemet majd fel lifteztem a 2. emeletre és némi várakozás után elfoglalhattam helyemet is. Az koncertre várakozók lassan elfoglalták helyeiket és el is indult a produkció. Nagyon jó hangulatban telt a koncert, a közönség szinte teljesen együtt lüktetett a zenével. Elfigyelve az előttem helyet foglalókat, nagyon komolyan bennük volt a ritmus :)


Idéznék egy mondatcsokrot a Duna Palota honlapjáról:
"A népzenei motívumokat furulya és népi hegedű szólaltatják meg, a hangzást pedig gitár, basszusgitár és szintetizátor teszik teljessé. Nóri nem csupán elénekli, de - a hitelesség és a népies jelleg megőrzése mellett – zenésztársaival kreatívan be is illeszti a népdalokat a mai populáris zenei kultúra keretei közé. A műsor színességét a vidám, lüktető ritmusú, a közönséget táncra perdítő dallamok, valamint az elgondolkodtató, ringató, lírai hangvételű népdalfeldolgozások váltakozása biztosítja. A Motiva előadása minden korosztályt megérint. A fiatalok éppen úgy megtalálják a szívükhöz közel álló hangzásokat zenéjükben, mint szüleik és nagyszüleik, akik az eredeti dalokat ismerve szívesen fogadják be azok modern zenei megoldásokkal frissített változatait."
A fenti sorokkal teljes mértékben egyet értek :)
Kb. egy éve még én is készítettem két remixet a Motiva két dalából. Az egyik a Napom fényeA másik pedig a Kicsike

Tudom, nem épp nagylemezes remixek, de az enyémek :)

Örülök, hogy részt vehettem ezen a jóhangulatú, pörgős koncerten. Köszönöm az élményt Motiva :)

Nincsenek megjegyzések: