péntek, október 17, 2014

Workshop a fotózás alapjairól No.2

Szombaton a FotosWorkshop.hu szervezésében egy újabb fotós workshopot tartottam. Immár ez volt a második eset, hogy másokat oktathattam a fotózás alapjaira. A workshop négy résztvevője az elméleti alapok ismertetése után a gyakorlatben is kipróbálhatta az elméletben hallottakat.


... nagy munkában a csapat ...

Az elméleti részben a fotózás alapfogalmait veséztünk ki, hasonlítottuk össze fotókon, majd az objektívek típusait és felhasználásukról esett szó. Mivel egyik-másik típus megtalálható fotós táskámban is, így közvetlen kapcsolatba kerülhettek ezekkel az objektívekkel és volt alakalmuk azok kipróbálására is. 


... fent egy Bogi, lent egy gőzölgő csésze kávé ...
 
... kísérletezgettünk ...

Bogi képei

Többek között szó esett a képek megkomponálásáról, vágásáról. A gyakorlati részben megoldottuk a kitűzött feladatokat és gyakoroltuk az elméletben elhangzottakat. Kísérletezgettünk, fénnyel festettünk.

... a négytagú csapat ...

A jó hangulatban eltöltött néhány óra remélhetőleg hasznos volt a workshop-on résztvevőknek. Bízom benne, hogy sikerült átadnom néhány fontos dolgot a fotózás alapjaiból. 

Misi írta:

"Mint azt már említettem, rendkívül jól éreztem magam és úgy gondolom, jól fogom tudni hasznosítani az ott tanultakat. A szervezés profi volt. Éppen annyi értesítést és információt kaptam a kezdésig, amennyi szükséges volt, de nem tolakodó. Külön köszönöm a figyelmes tájékoztatást a közlekedési nehézségekről. Jól felépített anyagot kaptunk és a közben felvetődő kérdésekre is érthető választ kaptunk. Fontosnak tartom még megemlíteni, hogy számomra a helyszín, a környezet is fontos és ebben az esetben a kellemesen berendezett helyszín is biztosította a jó közérzetet. Az már csak hab volt a tortán, hogy szerencsére rendkívül jó kis csapat jött össze. Mindenki nagyon szimpatikus volt. Sajnáltam, hogy ilyen hamar eltelt az ott töltött idő!
Valószínűleg a későbbiek folyamán, ha már a most tanultakat megfelelően tudom alkalmazni, el fogok látogatni más előadásokra is."

***

Bogi írta:

Nagyon hasznosnak találtam, hiszen egy csomó mindent az ott gyakoroltak közül rögtön itthon is tudtam alkalmazni Jó volt a hangulat, nem éreztem cikinek, ha kérdeztem valamit, és nagyon praktikus (nem tankönyvszagú) tanácsokat kaptunk. Köszi 

***
Timi írta:

Nagyon köszönöm azt a sok-sok valóban hasznos információt, amit megosztottatok velünk. Visszahoztatok abból az állapotból , hogy "végleg" félretegyem a gépet.. Azóta újra nap mint nap használom éés végre tudok este is fotózni  Jajj, és születésnapomra is egyértelműen fotós kiegészítőket kértem/kaptam :))) szuperül éreztem magam Veletek! Köszönöm ;))!!!


... csapatunk ...

Köszönet a helyszínért és mindenért a workshop szervezőjéjek, Gabinak :)

Nincsenek megjegyzések: