szerda, augusztus 12, 2015

Gratulálunk Volánbusz!

Egy ideje Budapesten tartózkodom. Általában busszal utazom. Nem azért, mert nagyon szeretek így utazni, csak ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módja az utazásnak. A kényelmet mint az utazáshoz tartozó jelzőt nem igazán tudom itt megemlíteni, de nem is ez a lényege ennek a blogbejegyzésnek.

Hétfőn (2015.08.10.) hazafelé indultunk az Újpest Városkapu autóbusz-állomásról. Már több alkalommal hallottuk morgolódni az embereket - jogosan - a buszmegálló miatt. Aki járt már ott, az tudhatja, miről van szó. Az újonnan épült buszmegálló még csak wc-t sem kapott. Nem tudom, hogy egy nemzetközi buszforgalommal rendelkező busz állomást, hogy lehetett így átadni, de valakinek ez is sikerült. Csak mobil, majd konténeres wc volt a buszmegállóban. Azóta állítólag van rendes illemhely. Mondjuk én még nem láttam és nem is igazán tudom, hogy hova rakták.


De a lényeg, hogy ez a bejegyzés nem is ezért íródott. A buszállomás miatt, amiért valaki nagy pénz vett fel, de hogy egy építészeti kontár volt, az biztos. Bárki igazolhatja, aki már utazott onnan, hogy a tűző nap, az eső, és a szél sem, kíméli a buszra várakozókat.

... a fenti kép részlete, itt lejjebb ...

Ahogy a mellékelt kép is mutatja. Az apa is a hűvösbe "menekült" gyermekével a nagy hőség és napsütés elől, míg a buszra vártak, mert a buszmegálló épülete mindenre alkalmas, csak utasok várakoztatására nem...

Szóval "köszönet" minden utas nevében. Gratulálunk Volánbusz!

Nincsenek megjegyzések: