szerda, július 06, 2016

XII. Louis Armstrong Jazzfesztivál

„A zenekar megtöltötte a színpadot, a zenéjük pedig a nézőteret”  

Idén egy nap erejéig ismét részesei lehettünk a bánki Tó Wellness Hotel szomszédságában, a tó víziszínpadán zajló Jazzfesztivál fület kényeztető programsorozatának. 



Délelőtt a tavat körülvevő fák árnyékában hűsöltünk, pihentünk. 

A délután kezdődő táncoktatáson már ott voltunk. Nagyok komoly koreográfiát tanítottak be pillanatok alatt a táncot tanulni vágyó közönségnek, akik ügyesen sajátították el a Pepita Tánciskola tanárának instrukcióit.

A táncoktatás alatt lassan, de biztosan megtelt a nézőtér is jazzkedvelő közönséggel. 







A víziszínpad első fellépője a Marian Petrescu Trio volt. A villámkezű zongorista és két zenésztársa – Alexander Mashin (dobos) és Mihal Petrescu (bőgő) - hosszú perceken keresztül uralta a színpadot és kápráztatta el a közönséget. 






Az Trio fergeteges fellépése után a látványnak és életérzésnek is komolyan adózó 19 tagot számláló csak korai jazzt játszó szlovák zenekar a Bratislava Hot Serenader Orchestra produkciója következett. 


 
...lazítás koncert előtt ...






 



A zenekar megtöltötte a színpadot, a zenéjük pedig a nézőteret. A nemzetközileg elismert zenekar több híres fesztiválon is bemutatkozott már nem kevés sikert könyvelve el. Olyan fesztiválok fellépői, mint a Marlborough  Jazz Festival, az Edinburgh Jazz Festival vagy a Glasgow Vintage Festival. 


 




A korai jazzt nemcsak zenéjükben, hanem megjelenésükben is hűen vitték a színpadra. Nagy tapsvihar köszöntötte a zenekart produkciójuk végén.

A Bratislava Hot Serenader Orchestra produkcióját a Budapest Jazz Orchestra koncertje követte. 





 




Az egyetlen magyar big band, amely meghívást kapott a Montreux-i Jazz Fesztiválra vagy a Cannes-i MIDEM Fesztiválra.

Készült még néhány érdekes kép a Fesztivál szombati napján. Íme:













Örülök, hogy elmentünk és részt vettünk az idei bánki Jazzfesztiválon. Még így is, hogy csak a szombaton voltunk. Egy élmény volt.

Éljen Bánk, éljen a jazz!


Nincsenek megjegyzések: