kedd, szeptember 27, 2011

Hasadt a fa, szállt a por...

Hétvégén egy kis testmozgásra voltam meginvitálva. Otthon az udvart méretes farönköt lepték el, amik csak arra vártak, hogy a besorakozzanak a téli tüzelők sorába.
Egy kis láncfűrészes történettel kezdődött az egész. Apukámmal íruk a történetet, aprítottuk a tűzre valót. Kisebb szeletekre vágtuk a nagyobb rönköket, majd a baltás jelenetek következtek - mint egy horror filmben :-).
Hasand a fal, szállt a forgács (meg a fűrészpor), hullott a Witchetty-lárvák feje...
...ekkora méretes Witchetty-lárvák voltak néhány felaprított fában. Azt írja egy okos oldal, hogy:
- - -
"witche(t)ty grub - A húsos lárva gazdag fehérjékben és egyszeresen telítetlen zsírsavakban. Közép-Ausztráliában, a witchetty-cserje (Acacia kempeana) gyökerén élő, többfajta éjjeli pillangó, különösen a cossid moth (Endoxyla leucomochla) kb. 7 cm-es lárvája. Nyersen is fogyasztható, de grillezve sokkal ízletesebb. Lisztes állagú, enyhe mandulaízű. Az őslakók alaptápláléka volt, az anyatej után a csecsemők első tápja."
- - -
...hááááááát... Lehet, hogy egészséges, de én úgy vagyok ezzel, hogy ha lehet maradnék a csirkénél meg a többi megszokott tábláléknál...
Jól szétmozogtuk magunkat. Még olyan helyen is volt izomlázam, amiről nem is tudtam, hogy van :-) Ez van, mikor el van szokva az ember az ilyen mozdulatsorok együttesétől... De azért jól esett.
A melléket fotókat Rita készítette, akinek aznap méretes kötés díszelgett a jobb kezén. Köszi a fotókat :-)

2 megjegyzés:

Rita írta...

Mondtam én, hogy Timon és Pumba ilyet szokott enni! Nyálkás - ropogós, nem szaftos de jó ... :-D

Névtelen írta...

LIKE