vasárnap, október 11, 2009

Esős, szomorkás, mozizós hétvége...

Ezen a hétvégén nem indultam hazafelé pénteken. Itt töltöttem ezt a néhány napot Dunaszerdahelyen. Tegnap annyira zuhogott az eső, hogy még kimozdulni sem volt kedvem, azt már nem is említve, hogy egy tompa fejfájás volt a társam egész nap. Maradt a filmezés. Úgy is fogalmazhatnék, hogy egy újabb mozis napot tartottam, ami a végére tényleg azzá vált. Node csak sorjában...
Délelőtti filmjeimet csak találomra válogattam. Nem is indult túl bizalomgerjesztően :-))) Az első címe Vérfarkasok volt. Hát mondjuk a címe alapján nem is reméltem, hogy ettől komolyabb lesz. El is lettem volna nélküle :-)A második film címe A csíkos pizsamás fiú volt. Ez a dráma egy nagyon szomorú történetet mesél el, ami a II. világháború idején játszódik. Főszerepben egy náci tiszt fiával (Bruno) és a láger kerítésének túl oldalán élő vele egyidős zsidó fiúval (Schmuell).

A film kettőjük barátságát mutatja meg, ami a végén tragédiába torkollik, amikor Bruno "csikos pizsamát" öltve beszökik a láger területére.
Harmadik filmem a Sasszem (Eagle Eye) volt. A film két idegen találkozásáról szól, amit egy rejtélyes telefonhivás hoz össze. A telefon végén egy női hang beszél, ami megfenyegeti őket családjuk és életük elvesztésével, egyre veszélyesebb dolgokra kényszeritve a szereplőket, amitől a legveszélyesebb bűnözőkké válnak. Az egész mögött egy hatalmas kapcitású, mindenhez hozzáférő számitógép van... Kitudja mennyi lehet a valóságalapja...???

Este Poci és Bigyi társaságában meglátogattam Győrt és moziba mentünk. Eddig soha nem látott embermennyiség volt most ott jelen. Nem is értettem.
A Végső állomás c. film 3D-s verzióját néztük meg... Egy élmény volt, ahogyan röpködtek a tárgyak a nézők felé :-) Csak húzgála a fejét mindenki (velem együtt) :-)Mozi után tettünk még egy kis sétát a városban. Nagyon hangulatos hely Győr. Kellemes sétálóutcával, bulizó, szórakozó emberekkel... Tetszett. Szóval így telt a szombati napon :-)

5 megjegyzés:

GR írta...

Az első képből hirtelen azt hittem, hogy bandáztál:D.

Bigyor :) írta...

Én a pankrátort néztem meg. Egy lecsúszott bunyósról szól.A végtelen magány és a beteljesületlen amerikai álom durva keveréke. Aki egyszer lesüllyedt az soha nem kerül vissza. A föhös magányos, lánya utálja, sztriptíz bárokba jár. Aronofsky nagyon megrázóan mutatja be a férfi önbecsülés elveszítését a kiöregedést. Tartottam, hogy buta verekedös film lesz, de ez sokkal de sokkal több annál. Nálam 10 pontot kap. Még sokszor meg fogom nézni. Ajánlom és Mickey Rourke az isten.

Bigyor :) írta...

Te Gida, ügyes ez a fényképezö, kimondottan jóképü vagyok az utolsó képen :) :) :)

robertfagyasblog írta...

Hát Robi, ahogy vesszük :-)
Végülis bandáztam :-)

robertfagyasblog írta...

Bigyi! A legjobban sikerült képet még nem is láttad. Az a Lamba-ban készült :-) Majd elküldöm...