péntek, július 16, 2010

Fesztiválon VOLTunk...

...egy elkésett bejegyzés... :-) ...megvolt a 2010-es VOLT :-)

Ott kezdeném, hogy hétvégén (2010.június 22) nem mentem haza, mert esküvőre mentem gratulálni. Az egyik kolléganő (Klári) férjhez ment. Sok boldogságot kívánok nekik még egyszer! :-)
Szombat este egy kis baráti összejövetel keretein belül - amolyan party gyilkos módon - megtudtunk, hogy a több hete megígért autó (amivel utazni készültünk Sopronba) mégsem lesz, mert... Node hagyjuk, mert ha a dologra gondolok, elborul az agyam :-)))
Szóval megváltozott a terv, ami a fesztiválra utazást illette. Kedd délután Rita érkezését vártam. Még egy kis bevásárlás, majd egy kellemes eltöltött este következett. Szerda reggel már izgatottan ébredtem. Úgy döntöttünk kedd este, hogy Poci Bigyivel külön autóznak Sopron felé. Ritával reggel bepakoltunk Gio csomagtartójába, megvártuk Pociékat és együtt indultunk Sopron felé. Kellemes utunk volt, gyorsan megérkeztünk. A parkolás az szarul indult.

A VOLTos parkoló egyik része már tele volt, a másikat még nem nyitották ki... mondván "majd délután fél 3-kor nyitják meg..." Ez eléggé bosszantó dolog volt. Véleményem szerint a fesztivál leggyengébben megoldott része a parkolás volt. Az autókat a helyi jehovista gyülekezet imaháza előtt hagytuk. Közel volt a bejárathoz is. Gio még árnyékot is kapott egy útszéli fának köszönhetően.

A "beköltözés" jól ment. Bigyiék 2 személyes bungallóba költöztek, Rita és én a házikó mellett vertünk sátrat (GR segítségével).

Két ház közé "építkeztünk" a szomszédék motorjának a helyére :-) A sátor állítás, kipakolás után elindultunk, hogy felderítsük a terepet. Komoly változásokon ment keresztül a helyszín. Más elrendezés, több "tojtoj"wc, kellemesebb zuhanyzási lehetőség volt. Az árak is magasabbak voltak. Egy százassal drágább volt minden :-( ...de mindez nem rontotta el a jó hangulatot. Rengeteg koncert, buli, játék, adrenalin hiányban szenvedők orvoslására szolgáló segédeszközök (bungee jumping és társai) szerepelt a terítéken.

Olyan volt a hely, mint egy zsúfolt kisváros. Ez egy olyan dolog, hogy ezt tapasztalni kell. Az élmény leírhatatlan. Szinte egy pillanatra sem jutott eszembe a munkahelyem :-)))

Naponta jártunk látogatni az útszélen hagyott négykerekűinket. Szerencsére nem lett semmi bajuk. Egy kicsit rányomta bélyegét egészheti hangulatomra, hogy az útszélen maradtak. Mikor megtörtént az ellenőrzés, üzletbe mentünk ásványvízért és más szükséges dolgokért. Üzletbe, ami GR szerint "két szempillantás" távolságra volt :-))))

Ha komolyan kellene elmagyaráznom, milyen hely a VOLT Fesztivál, akkor úgy jellemezném, hogy egy olyan hely, ahol tízezrek élhetnek kulturális életet. Számos koncertet hallgathatnak meg, színházi programokon, előadásokon vehetnek részt.

Az első napon a szervezők "MAGYAR ROCKLEGENDÁK NAPJA"-t tartották. Itt felléptek a Magna Cum Lude, a Deák Bill Blues Band, az Edda, az Omega és a koncertek sorozatát a Tankcsapda zárta.

Minden nap programját a "stand up"-osok kezdték és próbáltak életet lehelni az előző nap buliaitól fáradt emberekbe.
A programfüzetben, amit osztogattak 8 különböző "színpad" programjai közül lehetett mazsolázni. Próbáltuk úgy alakítani, hogy mindenből, amit kinéztünk előtte kapjunk egy keveset. Nem is sikerült mindent összeegyeztetni, hiszen egy időben több színpadon, más-más program volt és eléggé keresztezték egymást a fellépők. Nagy nevek sorakoztak a programfüzetben. Ami számomra a "nagyon érdekes" kategóriát képviselte az a DUB FX volt... (egy beatbox-os fickó samplerekkel varázsolt...) A legjobb koncertnek ÁKOS koncertjét ítélném és a Csík zenekar is nagyon hangulatos előadást csinált.

Kicsivel később csatlakoztak még hozzánk Anna és Kisi, Janka és G. Így kilencen próbáltunk bulizgatni... Köszi a társaságot :-)))

Részemről elmondhatom, hogy a 4 ott töltött nap bőven elég volt, hogy szellemileg kikapcsoljak, kiszellőztessem a fejemet és kitomboljam magam. Igaz fizikailag nem mondható el, hogy a toppon voltam a négy nap után, de ez elmúlt. :-)

Remélem Rita is jól érezte magát körünkben (Ő volt most a friss fesztiválozó). Bár a viselkedéséből kiindulva tetszett neki a fesztivál :-)

3 megjegyzés:

Pocahontas írta...

jaaj de jó volt olvasni a kis élménybeszámolódat meg a képeket végignézni :) kíváncsian várom a tobbi képet is. jovore ugyanott veletek, mert mindenhol jó, de LEGJOBB VOLTON :)
Emlékeztek a csúzlis, két személyt kilovo katapultra, amit annyit bámultunk? Ma olvastuk az indexen, hogy a hegyalja fesztiválon kizuhant belole 25 méter magasból egy fesztiválozó. Kellemetlen.

Névtelen írta...

OH ! :-( r.

robertfagyasblog írta...

asztadurva!!! nagy röpülés lehetett a fesztiválozónak... gondolom nem élte túl... ami a jövő évi VOLT-ot illeti, az még a jövő zenéje :-) de egyelőre semmi kifogásom a dolog ellen :-)))) érezzézek jól magatokat (meg egymást) taljániában!