kedd, július 13, 2010

"Fenyő"-mézes beszámoló Inámból

Szombaton Inámban (Dolinka) jártam a XI. Mézfesztiválon. Eddig még nem voltam ezen az eseménysorozaton - tudom ez nem nagy dicsőség - pedig már jó néhány éve megrendezik. Megérkezésem után nem sokkal a helyszínre indultunk Ritával. Be kell, hogy valljam volt bennem némi kis izgalom. A községháza mögötti terület és utca rész adott otthont az esménynek. Itt a szabadtéri színpadon történtek az események. Kultúrműsörök, ének és- tánccsoportok, szóló énekekesek, zenekarok, énekkarok és a helyi óvodások, iskolások színesítették a Mézfesztivál műsorát.

A nagy melegben elől a nézők, vendégek a szervezők áltak készített árnyékot nyújtó takarók alól figyelték és élvezték a műsorsok folyamát.

Természetesen gondoskodtak a fesztiválozók ellátásáról is. A büfében több csapból is csapoltán a hideg sört és a kofolát. Árusítottak szeszes és alkoholmentes italokat. Finom gulyást, sült kolbászt, hamburgert ehettek az emberek. Voltak árusok, bőrdíszműves, famegmunkáló, méz, mézbor készítő mester.


Árultak vattacukrot, pattogatott kukoricát. Olyan igazi jó hangulatú buli volt. Volt méz verseny, mézes sütemény verseny és választottak mézkirálynőt is.

Az est sztárvendége Fenyő Miklós egy másfél órás látványos koncertet adott. A rock and roll ritmusára mozgott, táncolt idős és fiatal egyaránt.


A koncert után retrodiszkó vette kezdetét. Az emberek ettek, ittak, jól érezték magukat. Örülök, hogy részt vehettem ezen a fesztiválon. Nagyon jól éreztem magam. Köszönöm a meghívást.
Remélem a következőn is részt vehetek! :-)

Nincsenek megjegyzések: