szerda, augusztus 25, 2010

Hétvége Szécsényben, Hollókőn és Dunaszerdahelyen...

Ez a mostani hétvége mondhatni programokban és kultúrális téren is gazdagra sikerült. Pénteken sikerült délben haza indulnom. Nyugodt, kellemes utam volt. Ritaéknál megálltam, ettem, majd Ritával, Giorgio társaságában Szécsénybe siettünk. Itt a helyi színjátszósok a Hair című "mjuzikel"-t adták elő a sétáló-utcán felállított színpadon. Nagyon ügyesek voltak. Élveztük.


Előadás után hazaindultunk. Még "vacsiztunk", majd aludni tértünk. A szombati teendők után ismét nyakunkba vettük a lábunkat és újra Hollókőt (azért írom, hogy újra, mert egy hete is ott voltunk relax céljából) vettük célba, hogy ott a domboldalról, pokrócon ülve megnézzük az István a király című rockoperát. Időben érkeztünk. Még a nagy parkolóban sikerült helyet találnunk. Összeszedtük cuccainkat és nekiiramodtunk a hegynek. A várhoz érve kiválasztottuk a helyet, ahonnan végigkövettük az előadást.


A helyszín egyszerűen fantasztikus volt a rockopera színhelyének. Háttérben a várral nagyon hangulatos volt. Egy élmény volt. Örülök, hogy elmentünk. Előadás után lebotorkáltunk a hegyről. Egy darabig a szervezők által biztosított fáklyák fényénél lépkedtünk lefelé a hegyoldalon, de egy idő után már csak a tapasztalt várszínház látogatók zsebéből előkerült zseblámpák segítettek a közlekedésben és, hogy ne essünk orra (és, hogy ne merüljünk el a lókakiban). Legközelebb viszünk zseblámpát :-) Hazaindultunk.
Vasárnap, ebéd után indultunk vissza (Rita velem tartott). Dunaszerdahelyre érve még vacsiztunk, majd célba vettük a várost, ahol még az egész hétvégén tartó ünnepségek záró akkordjai tartottak. Koncertre mentünk. Megnéztük, meghallgattuk a helyi Csak Van zenekart (Ritának nagyon tetszett), a keményebb zenét játszó Factorial X-et, majd az Ismerős Arcok lépett színpadra és korbácsolta fel a magyar szivek hullámzását. Eddig még nem voltam Ismerős Arcok koncerten, de ha lesz lehetőségem, tutira nem hagyom ki. (és viszem magammal Ritát is :-) ugye?

Jó kis koncertet nyomtak a fiúk. Köszönet érte. Koncert után egészségügyi sétát abszolváltunk és visszasétáltunk, hogy nyugovóra térjünk.
Jó kis pörgős, élményekkel teli hétvége volt. Jó hangulattal, kultúrával átitatott, jó idővel megáldott hétvége.

Nincsenek megjegyzések: