vasárnap, november 04, 2012

Hajnalok Völgye 5 - Kórusfesztivál Csábon

A Hajnalok Völgye első jubileumához érkezett, Csáb immár 5. alkalommal ad otthont Szlovákia egyetlen kortárs kórusfesztiváljának. 
 A rendezés minden téren a Csábi Szeder Fábián Dalegylet érdeme, akik ismét európai színvonalú műsort szerveztek össze a hallgatóknak 2012. november 10-ére, szombatra, 16 órai kezdettel a csábi római katolikus templomba.
A minden eddiginél színvonalasabbnak ígérkező műsor összesen 7 ősbemutatót tartogat Magyarországról, Szlovákiából és Dél-Koreából. A szervező kórus mellett olyan kiváló meghívott együttesek lépnek fel, mint a komáromi Concordia Vegyeskar, a budapesti Discantus Énekegyüttes, valamint az MR Gyermekkórus.

A zsűritagok ismét neves nemzetközi szakemberek lesznek: a szlovákiai kóruséletben jól ismert Orsovics Yvette, a Debreceni Kölcsey Kórus karnagya Tamási László, a Debreceni Egyetem docense Tamásiné dr. Dsupin Borbála, a zsűri elnökeként pedig a budapesti Zeneakadémia rektorhelyettese, Dr. Kutnyánszky Csaba lesz jelen.

A szervezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt ezen a Szlovákiában teljesen egyedülálló rendezvényen, bízva abban, hogy ezáltal is közelebb kerülhet mindenki a modern kóruszene különleges, varázslatos világához.

Bővebb információk a http://fesztival.dalegylet.com oldalon találhatók.