csütörtök, november 29, 2012

Kiállítás megnyitó és díjátadó Fagyas Robival

(a bejegyzést és a fotókat készítette: Nagy Rita)

A SWING JAZZ KULTÚRÁÉRT ALAPÍTVÁNY fotópályázatot hirdetett, melynek célja az volt, "hogy felhívja a figyelmet a jazz értékeire, a Bánki Louis Armstrong Jazzfesztivál kulturális, művészeti és természeti élményeire, valamint a zene és természet kapcsolatára, amelyek a fotóművészet eszközeivel kerülnek megörökítésre." A Fotópályázat a jazz jegyében című pályázat zsűrizése 2012. Szeptember 10-én lezajlott. A pályázatra összesen 40 pályázó több mint 400 képpel jelentkezett. Majd kiválasztásra került 40 db kép, melyeket a X. Louis Armstrong Jazzfesztivál idején is, kiállítás keretében mutatnak majd be, valamint a háromtagú fotóművészekből álló zsűri (Eifert János, Siklós Péter, Markovics Ferenc) kiválasztotta a három meghirdetett kategória legjobbját.

I. kategória (Jazz): Molnár Ferenc
III. kategória (A kulisszák mögött) – Sánta István Csaba

II. kategória (Louis Armstrong Jazzfesztivál) I. helyezett – Fagyas Róbert, IMPRESSION című művével:

A nyertes képeket a nyeremény átadásával egy időben mutatták be és hozták nyilvánosságra, melyre november 28-án került sor, Bánkon, a Tó Wellness Hotel egyik termében, ezzel együtt az ünnepélyes eredményhirdetéssel egybekötött kiállítás megnyitójára, és az azt követő állófogadásra is.
A zártkörű megnyitó ünnepségen a háromtagú szakmai zsűri, a nyertes fotósok, a kiállításra kiválasztott pályázók, valamint az Alapítvány meghívottjai és kísérőik vettek részt.
Beszédet mondott: Ivanics András, Bánk polgármestere, Rókusfalvy Pál, Eifert János fotóművész, a zsűri elnöke és Benkó Sándor, a Benkó Dixieland Band alapítója.
 Nagy öröm számunkra, hogy ez a kiállítás, melyen Robi nyertes fotója is látható, már az idei évtől megtekinthető a bánki Tó Wellness Hotelben (2653, Bánk, Petőfi út 73.) 2013. február 28-ig.
Eifert János fotóművész dicséri és biztatja Robit, majd átadják neki a díjat.

Eifert János fotóművész, a zsűri elnöke kiemelte Fagyas Róbert munkáját, dicsérte egyéni stílusát, és arra kérte, ne hagyja abba a fotózást, bátran és lelkesen folytassa tovább, mert jó úton halad. Reméli, hogy sok kiváló, színvonalas anyaggal fogja még megajándékozni az embereket. Valamint közölte az összegyűltekkel, hogy régóta zsűrizik ilyen pályázatokat,de nem érti, hogy hogy nem találkozott még eddig Robi nevével? Első ilyen jellegű és nagy volumenű pályázat és elviszi az első helyet! Nagy tapssal jutalmazta a közönség Robit és nyertes fotóját! 
A díjazott fotósok és a szakmai zsűri, és én :)
A zsűri elnöke segíti Robit, aki szignózza fotóját.

Szakmai csevegés ...
 Az állófogadás alatt és után jóízű beszélgetések alakultak ki a zsűri és a fotósok között egyaránt. Valamint a közönség dedikáltathatta az előre elkészített lapokat, melyeken a nyertes fotók láthatóak. Robitól is sokan kértek aláírást.
Robi dedikál :) és a vendégkönyvbe ír, melybe előtte már híres amerikai zenészek írtak.
Néhány fotó a kiállításról.
 A végén megemlíteném, hogy nagyon büszke vagyok rád, Robi! Csak így tovább és gratulálok! Köszönöm, hogy elkísérhettelek és örömkönnyeket hullathattam! :)
Fagyas Róbert, Impression c. nyertes fotója mellett.
 Minden résztvevőnek gratulálunk!

10 megjegyzés:

robertfagyasblog írta...

Köszönöm a blogbejegyzést :) Ügyes vagy :)

BK írta...

Gratula! tovabbi jo fényeket! :)

Névtelen írta...

Gratulálok! Tibi ;-)

robertfagyasblog írta...

Köszönöm :) Majd igyekszem

Ramen írta...

Gratulálok! :)

robertfagyasblog írta...

Köszönöm Ramen :)

Bacu írta...

Nagyon szuper témájú pályázat. Gratulálok.

robertfagyasblog írta...

Nagyon köszönöm :)

Szilvi írta...

Gratulálok a díjhoz!!! További sok sikert!!!

robertfagyasblog írta...

Köszönöm Szilvi :)