szerda, április 23, 2014

Hollókői Húsvéti Fesztivál 2014-ben


Húsvét hétfőjén elég korán indultunk Hollókő felé. Korán próbáltunk megérkezni - okulva a múlt évből - , hogy közel tudjunk parkolni. Sikerült is tervünk, a faluban tudtuk leállítani az autót.




Hollókő ófaluja pillanatnyilag nagy átalakításokon esik át. Házakat, udvarokat, utakat újítanak fel. A bejáratnál sajtóigazolványommal léptem be a falu területére. Cserébe itt a blogbejegyzés :)




Sétával kezdtük, körbe néztünk az ófaluban. Akkor verődött össze komoly tömeg, amikorra meg lett hirdetve a népviseletbe öltözött leányok és legények "locsolós találkozója". 

... locsolásra várakozva :) ...

Hirtelen annyi mobiltelefon került elő, hogy alig tudtam fotózni... Nagyon durva látvány volt. Senkire sem voltak tekintettel... Érdekes és kiábrándító volt.

... a kis piros vödör is útnak indult ...

 ... készülnek a tojások ...






... gyülekező ... 


 
... már távolról szólt a nóta - leányok és legények érkeztek ... 

... a locsolásra várakozó leány és egyik locsolója ... 


 ... egyezkednek a legények ...





Szerencsére sikerült elcsípnem néhány pillanatképet. Nem tudom, hogy szombaton és vasárnap mennyien lehettek a vendégek és kíváncsiskodók, de hétfőn nagyon sokan jöttek össze. A bejáratoknál kígyózó sorok álltak. A parkoló autók már a falu bejáratánál (a hollónál) voltak leállítva és busszal hordták az vendégsereget a falu területére.

 ... meglocsolva ...


... menekülnek a lányok ... a kíváncsiskodók is felfrissülhettek :) ... 


... a leány és egy vödör víz találkozásának pillanata :) ... 


Sajnos nem úgy alakult a napunk, ahogy terveztük így borultak terveink. A koncertekről és néhány találkozóról  is le kellett mondanunk. Továbbra is szeretünk ide járni és ha lesz lehetőség továbbra is eljárunk, eljövünk ebbe a csodaszép faluba. Köszönjük Hollókő! :)

Nincsenek megjegyzések: