vasárnap, január 25, 2015

Történelem, történetek, fotók és poénok a színpadon...

"Minden geometria..."
Az Ingyenes fotóelőadások szervezésében immár 10. alkalommal gyűltek össze a fotózás szerelmesei az Erzsébetligeti Színházban, hogy a Magyar Kultúra Napjának ünnepén részesei legyenek Szipál Martin 90. születésnapja alkalmából megrendezett fotókiállításnak és előadásnak. 


Kiderült, hogy aznap a színházat is kitüntették, a legmagasabb szakmai díjat kapták meg: a Közművelődési Minőség Díját. Gratulálok!

Sajnos a kiállítás megnyitóján nem tudtam részt venni, de az előadásra sikerült odaérnem. Ismét teltházas rendezvény volt. 

... teltház ...

Az Erzsébetligeti Színház igazgatóasszonya, Szabó Csilla megnyitója után a színpadon helyetfoglaló borászok még bemutatkoztak, majd Martin átvette az irányítást.

... Szabó Csilla üdvözli az összegyűltek népes táborát és megnyitja az előadást ... 

... Martin a borászok koszorújában ...

Mesélt, magyarázott, poénkodott. Vetített fotókon magyarázta el a fotózás és a matematika összefüggéseit. 

Tartalmas előadás volt. Igazán jó hangulatban telt. 

Az előadás után a érdekes beszélgetések fültanúja voltam. Hallhattam, hogyan vélekedtek az előadásról idősebb fotósok, és a fiatalabb korosztály képviselői.

A fiatalabb korosztály már "nagyon tapasztalt". Mindent tudóan és "bölcsen" vélekedett Martin előadásáról. Ők már mindent tudtak és az elhangzott dolgokról és kicsit unalmasnak tartották Martin tanító mondatait. Persze ez csak egy elcsípett párbeszéd volt - nem szeretnék általánosítani.

A tapasztalt öreg rókák párbeszédét is sikerült kihallgatnom. Alázattal és elismeréssel beszélgettek az előadáson elhangzottakról, Martin életművéről, fotóiról, kiállításáról.

... az előadás utáni pillanatok. Martin dedikál ...

Én mindenesetre örülök, hogy részese lehettem ennek az előadásnak, ennek az ünnepnek. A főszervezőknek (Niki és Gabi) köszönöm a VIP helyet ;)

... a helyem ...

... az előadás után kialudtak a fények ...

Nincsenek megjegyzések: