péntek, augusztus 21, 2009

Balatonalmádi 2009

Végre hozzájutok a blogom szerkesztéséhez is. Valahogy ez a hét egy kicsit fárasztó volt. A hétvégét Balatonalmádi-n töltöttem 7 emberke társaságában. Elmondhatom, hogy nagyon kellemes hétvége volt. Az időjárás (ugye, ami ilyenkor nyáron nem mindegy, hogy milyen...) kifogástalan volt. Kis "mininyaralásunk" indító napjának reggelén pénteken borús, borongós volt az időjárás, olyan igazi utazós, nem izzadós... Persze délutánig a nap félredobta a felhőtakaróit és kivetkőzve magából teljes erejével tombolt, de ennek igazán örültünk. Végülis nyár van :-)
Kisi, Anna, és G jöttek értem. Bigyi és Poci Rhino-val vágott neki az útnak. A 8 emberből álló társaság két tagja Robi és Marianna ugyancsak külön autóval indultak neki a túrának. Útközben még megejtettünk egy "kisebb" bevásárlást. Telepakoltuk az autókat minden széppel, jóval és finommal :-)
Megérkezve a nyaralóba - ami Kisi állítása szerint a Rubik család nyaralója volt - átvettük szálláshelyeinket, majd Rhino-t próbáltuk beterelgetni a kapufeljárón, ugyanis kissé alacsonyan hordja a hasát, így néhány alápakolt fadarabbal, szekrényajtóval állítottunk a hasmagasságán. Bigyi nagy örömére a művelet sikeresen végre volt hajtva :-)
Néhány dobozos Soproni elfogyasztása után megjött az étvágy is. Házigazdánk óriási lendülettel hús és kolbászok sütögetéséhez fogott az egyre éhesebb társaság nagy-nagy örömére :-)
Mondanom sem kell, hogy nagyon finom volt a menü. Nagyon rá voltunk készülve, hogy majd megkóstoljuk a "Fény"-t, de sajnos Robi a szódásszifon "bombicska" betárazóját otthon felejtette. El is maradt az élmény :-) Este a jó hangulattól vezérelve elsétáltunk a Balaton partjára a helyi horgászok nem túl nagy örömére.
Másnap (mikor már a koalák is előmásztak az eukaliptusz levelek takarásából) meglátogattuk a strandot. Nem mondható el rólam, hogy nagy napimádó volnék. Nem is napoztam. Két megmártózással és két sör elfogyasztásával el is intéztem idei balaton"party" fürdőzésemet. Nekem elég is volt belőle ennyi.Visszatérve a nyaralóba Robi komoly főzőcskézésbe kezdett. Hoztak két nyulat (amit meg nem hoztak az a hal és a csirke...., de ez hosszú történet...) és valami nagyon finomat kreált belőle. Készült még lecsó, és Anna az előző naphoz hasonlóan nagyon fincsi görögsalátával fokozta az ízkavalkádot. Szóval nem éheztünk :-)
Az ételek leöblitéséhez Poci és G a Fénybe szánt alpanyagokat próbálták megfelelően keverni. Érdekes izvilágot raktak az asztalra. Komoly koktélozás vette kezdetét.
Mindezek után úgy döntöttünk belevetjük magunkat a "balmádi"-s nightlife-ba. Kevertem körtés és narancsos italt :-) Azt vittük magunkal. Kisebb megállókkal eljutottunk a strand főbejáratáig, ahol egy borfesztiválos hangulatba csöppentünk. Ha már ott voltunk megkóstoltuk a helyi dombok gyümölcséből készített nemes nedüt :-) Sajtot majszolva elfogyasztottunk három üveg borocskát.
Visszafelé indulva még lecsúszott egy girosz is. Visszatérve még beszélgettünk kicsit, dudorgattunk egy kis dárenbészt és elmentünk aludni. Volt vagy hajnali három óra :-)
Vasárnap a búcsú nyomott hangulata látszódott mindenkin. Kitakaritottunk, összepakoltunk... Gyorsan elrohant ez az ingerekkel teli hétvége :-) Remélem lesz még ilyen! Ja, és köszi :-)

1 megjegyzés:

Bigyor :) írta...

megegyszer köszi a segitséget. A rhino is és én is nyugodtan tudtunk aludni, szép munka volt :)