csütörtök, szeptember 24, 2009

Nikon D90 - Egy újabb álom beteljesedése

Eddig egy FUJIFILM S5000-es volt a társam a fényképezésben. Nagyon jól megvagyunk még mindig, de már rég dédelgetett vágyam volt már, hogy legyen egy tükürreflexes gépem. Vártam, vártam... Végre eljött a pillanat. Rászántam magam és vettem egy NIKON D90-est. Nehéz szívvel kattintottam az "objednať" gombra az internetes shop megrendelőjének kitöltése végén. De megtettem és bízom benne, hogy nem fogom megbánni. Érzem, hogy jól megleszünk :-)
A gép tegnap érkezett, ígyhát sajnos még nem nagyon volt alkalmam tesztelgetni. Kit-be vettem. Ha most pontos szeretnék lenni, akkor egy AF-S DX Nikkor 18-105 mm f/3,5-5,6G ED VR objektívvel egy "csokorban".Objektívvel együtt fél kiló körüli a kicsike. Olyan jó érzés, hogy fénykékezéskor van egy gép az ember kezébe.
Nagyon nagy dolgokat, meg tapasztalatokat még nem nagyon tudok írni. Még csak ismerkedünk, de majd ha tapasztalok, akkor azt itt leírom. Még sürgősen kell hozzá kerítenem egy jó kis táskát, ami praktikus és el fér benne a gép.Azt, hogy mennyire örülök, azt nem tudom itt leírni. Legyen elég annyi, hogy nagyon. :-)))

9 megjegyzés:

baowah írta...

a gep kene, nagyon. az obi kuka, nagyon.

szerintem szertni fogod a d90-et. kivanok jo fenyt hozza.

robertfagyasblog írta...

Az obi igy az elején nagyon jó lesz nekem.
:-) Köszi. Majd igyekszem keresni a fényt :-)

G írta...

Zsir, jo erzes tukkorreflexesre fotozni. Gratula hozza, sok szep kepet csinalj vele...

robertfagyasblog írta...

Köszi G! Majd Igyekszem :-)

e1 írta...

Grat a géphez. :)
BTW, az az objektív azért a pénzért nagyon jó, ár/érték arányban pedig veretlen a zoomos objektívek között. Most már csak egy 35/1.8 DX-et szerezz be (199€) és lehet látástól vakulásig élvezkedni. :)

robertfagyasblog írta...

Köszi e1. Ugy vagyok ezzel, hogy ez az objektiv most nekem tökéletesen megfelel. A képek minősége jóval felülmúlja a Fuji-ét. Mindenképp zoomos objektivet akartam, még ha ez nem is annyira nagyon profi darab. Mig beletanulok, szerinetm jó lesz. Meg még utána is :-)

e1 írta...

Baowahnak ne add kölcsön, mert ő szereti ezeket a setobjektíveket leejteni és elrontani. :-))
Amúgy nekem is van egy gyengém objektívekre, nálam a telék nincsenek biztonságban. Baowah objektíve Pozsonyból úton DS-re úgy döntött, hogy elromlik, a sajátomat pedig már 2x kapott csúnya ütést. Egyszer elestem vele, egyszer meg (kb. 3 hete) csúnyát esett betonra. Szerencsére a szokásos típushibát leszámítva semmi baja sem lett. :)

Névtelen írta...

Ez a masina nagyon komoly de messze utol nem eri a Fuji XD 5768 MP DX3, 8 IKC d800 Sm-t, ugyanis az a gep dupla van eset mikor triplaoptikas ami fenykepeszet paradicsoma nekem megjegyzem ilyen van ugyhogy fagyi ami nalad van az csak TINININDZSA.

robertfagyasblog írta...

Ugyan már Zsolti. Olyan vagy Te mint a tininidzsa :-))))))