hétfő, szeptember 28, 2009

Bánkon jártunk - Kirándultunk

Egy újabb kellemes hétvégét tudhatok a magaménak. Bár szerintem fogalmazhatnék bátran többes számban is :-) Ugye?... :-)Végre fotózhattam is - volt téma - és kipróbálhattam az új fényképezőgépemet. Ahogy észrevettem Rita is könnyen megbarátkozott ezzel az újdonsággal. :-) Nagyon szép képeket készített. Ez az első kép is az Ő műve.
Péntek este autós mozit csináltunk, miközben (sok fekete) gumicukrot rágcsáltunk :-)))). Az Út a vadonba (Into the Wild) című filmet néztük meg, Sean Penn rendezésében. Az mellett, hogy szemet gyönyörködtető félvételek, képkockák sokasága áradt a ember felé a filmből,mindezt az élményt még az Eddie Wedder zenéje fokozza.

Nagyon tetszett a film. Ajánlom mindenkinek ezt a megtörtént események alapján elkészített filmet.

Sajnos a szombati program megváltozott. Reggel koncertre kellett volna mennünk, de "bizonyos okok miatt" elmaradt. Sajnáltam is, de remélem lesz még rá alkalom, hogy egy ilyen énekkari koncertnek a részese lehessek! Az eltervezett program többi része szerencsére megvalósult. Egy fincsi ebéddel inditottuk a napi programot. Köszi érte :-) Így jóllakottan indultunk neki szombati kis túránknak. A helyszín Bánk volt. Pontosabban a bánki tó.A falu, a környezet nagyon szép és rendezett volt. Érkezéskor egy útelterelésbe ütköztünk. Egyenruhás rendőrök terelgették az autókat a fõútról a falu mellékutcáiba, mert mint kiderült szüreti felvonulás volt készülőben. Volt egy kis kérdezősködés a tó hollétét illetően, egy kis falunézés, parkolás és máris szemünk elé tárult a tó teljes szépségével. Körbe is sétáltuk. A főút felől - ami le volt zárva - népviseletbe öltözött lányok, fiúk, lovasok, hintók érkeztek és nótaszó hallatszott. El is indultunk, hogy megnézzük ezt a kis össznépi parádét.Résztvettünk a megvendégelésen is :-) Igaz, nem fogyasztottunk, de jól esett, hogy megkínálták az idegnekeket (gondolok itt magunkra). Kedves emberek laknak arrafelé. Szerettük volna megnézni a templomot is, de zárva volt. Egy kis utánajárással aztán sikerült kinyittatnunk. Ezek után visszatértünk a tópartra sétálni és üldögélni... Kellemes volt Megvártuk míg lemegy a nap. Mivel fázni kezdtünk, betértünk a helyi Bowling Pizzeria-ba egy forró teára. Nagyon jól esett. És ha már pizzéria, akkor megettünk egy pizzát is, majd hazafelé indultunk :-). Az est egy hosszúúúúú sétával zárult... :-) Hmmm... Kellemes nap volt. Nagyon az :-)

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Halli Fagyi a csaj akivel nyomulsz erdekes modon Rita , o ugyanaz a Rita akinek C5 -os verdaja van,volt vagy most mi van ...?

robertfagyasblog írta...

Kedves Névtelen!
Furán fogalmazol, de ahogy érzed. Nem, Ő nem ugyanaz a Rita, de Ő is Rita. Egy másik Rita

Unknown írta...

szunyog nemvolt?

Bigyor :) írta...

Nagyon szép helyek vannak a környéteken, egyszer jó lenne eljutni oda is :)

robertfagyasblog írta...

Bob! Érdekes, de nem :-)

robertfagyasblog írta...

Bigyi! Igen, nagyon szépek. És örülök, hogy sikerül felfedezni őket.
Majd egyszer eljuttok ide is. Mindennek eljön az ideje ;-)