szerda, május 05, 2010

Kirándultunk - Kozárd, 6. Almavirág Fesztivál

Hogy hétvégén kirándulhassunk, Rita egész héten szorgalmasan tanult, beadandókat írt. Elterveztük, hogy hétvégén elautózunk Kozárdra, hogy ott megnézzük a hatodik alkalommal megszervezett Almavirág Fesztivált. Pénteken elraboltam Ritát és szombat reggel a reggeli után
tőlünk indultunk úticélunk felé. Teljesen abban a tudatban voltunk, hogy Hollókő után az első-második falucska a célpont, de nem így volt. Mentünk, mentünk és már-már azon tanakodtunk, hogy meg kellene fordulni, mikor Rita felfedezte, hogy egy eldugott útjelző táblára fel van tüntetve, hogy "Kozárd 2"... Gyorsan "megfordítottam" Giorgiot és elindultünk a cél felé... Egy kis völgybe vezetett a szűk, kanyargós országút. Egyszercsak megpillantottuk a falucskát. Mivel nem tudtuk, hogy hol, merre lehet a fesztivál helyszíne, megálltam és egy néni segítségét kértem, aki kedvesen útba igazított minket.

A falut elhagyva szemünk elé tárult egy domboldal, ami a virágzó almafáktól olyan látványt nyújtott, mintha hóval lenne borítva. Az út jobb oldalát a domboldalon már autók és árusok lepték el. Ide parkoltunk mi is.
Már javában szólt a zene, a színpadon ropták a táncot. Egyre több autó érkezett, egyre több kíváncsi arc jelent meg ott a virágzó almafák völgyében. Mi is körbenéztünk, még játszani is leültünk :-) Vettünk kaktuszt :-))) Ettünk strapacskát.
Fincsi volt (ezt most CSAK Bigyi kedvéért írom...) Tettünk egy kellemes sétát az almafák között. Készült rennnnnngeteg fotó, aminek nagyon örülök :-)
A nap sztárvendége "BÉJBI" Gabi volt. Kellemesen meglepett. Azt gondolná az ember, hogy végig tátog egy ilyen fellépést. De nem. Énekeltés megmutatta, mit tud. A napi program végén a Kormorán Memory Band adott koncertet előadva sok-sok Kormorán dallamot.

A napot gumicukorral és hazaúttal zártuk. Nagyon kellemes nap volt. Örülök, hogy ellátogattunk erre a fesztiválra.

Jó hangulatban, sokat mosolyogva telt a nap. Jó, hogy elmentünk, jó döntés volt. Köszi az ötletért :-)))

Nincsenek megjegyzések: