kedd, március 13, 2012

Katalin híd

Szombat délután Ritával egy kis kirándulást tettünk Petőpuszta (Peťov) irányába, hogy megnézzük a nemrégiben felavatott (2012. február 24-én) Katalin hidat - az Ipoly-hidak egyikét.
Nagyon szépen meg lett oldva a petői körforgalom, első osztályú az útszakasz minősége a körforgalomtól a hídig - sőt az azon túl, csak sajnos az az okos, aki az egészet tervezte, azzal nem számolt, hogy maga az építkezés tönkre teszi az átkelőhöz vezető közutat... Ipolykér és Pető között már lassan csak traktorral lehet közlekedni :( Amúgy sem mondható el, hogy jó minőségűek volnának közutaink - főleg a nagykürtösi járás ezen részén, de szerintem ez még rátett egy lapáttal (vagy kettővel)... Node ez egy más téma...
Nagyon szépen kivitelezték a hidat. A környezetét is ízlésesen megkészítették. Gondolom, ha kivirítanak a befüvesített részek, még szebb lesz az egész. A szlovák oldalon levő romhalmazzal nem tudom, mi a tervük az illetékeseknek, de az valahogy egyelőre nem illik a képbe.

... Katalin híd - bolygó ...

... és ugyanez kiterítve ...

Amíg ott tartózkodtunk egy "busznyi" hölgy csokor érkezett a hídra. Egy baba volt náluk. Úgy gondoltuk valami tavaszváró (télbúcsúztató) népszokás felelevenítése történhetett a hídon. Szóval ott jártunk, fotóztunk, majd tovább álltunk Szécsény felé.
Gratulálunk a hídhoz! Köszönjük Molnár Katalin

Nincsenek megjegyzések: