szombat, március 31, 2012

Séta a Nyírjesben

Füvészkertet és Vadasparkot látogattunk...

Múlt hétvégén, szombaton szép volt az idő (nem olyan szeles, mint ma) és mivel Rita tüdőgyuszija a gyógyulás útjára lépett, egy kis kirándulást tettünk a Balassagyatmat melletti üdülőtelepre. A google térképén megkerestük, hova kell menni pontosan, ugyanis sem Rita, sem én nem voltunk még ott.
Amikor megérkeztünk leparkoltunk és elindultunk a nyilak irányába, melyek a füvészket felé terelgettek minket. Csak remélhettük, hogy nincs túl messze. Szerencsére nem is volt :).

... őzgidácska sete-suta ... simogatósdi ...

... a kis kíváncsi és a kis éhes ...
A poros, homokor út végén várt minket a füvészkert kapuja, ahol kedvesen útbaigazítottak minket.
... a füvészkert felé ...
Elmondták, milyen irányba menjünk. Hol, mit találunk. Belevetettük hát magunkat a sétába. Először a vadasparkot néztük meg (mert Rita mufflont akart simogatni :) )

... kerítésdísz és a barik ...
Itt sétálgattunk, fotózgattunk, kerestük a rejtőzködő állatokat a kerítés mögött. Voltak ott csoportvezetők, akiknél volt száraz kenyér az etetéshez. A kerítéshez csalogatták az állatokat és lehetett őket etetni. Van a vadaspark területén állatsimogató is. Itt lehetőség nyílt a kerítés mögé lépni és a bent futkosó állatokat etetni és megsimogatni.
A vadaspark után a füvészkertben előkészített utacskákat jártuk végig. Dombra fel, völgybe le...szépen körbe sétáltuk. Kellemes kirándulóidő volt, a nap is szépen sütött.



... egy ölelés ... és a koronák ...
A kijáratnál illedelmesen, barátságosan, de alaposan kikérdeztek minket, hogy mennyire tetszik az újonnan nyitott hely. Vissza indultunk a parkolóba. Búcsút vettünk a helytől, de szerintem nem utoljára jártunk itt :) Örülök, hogy az elsők között lehettünk ezen a helyen.

... két út van előttem (vagy hátom) ...



... Rita a hídon ... erdőbe beeee!!! ...

... nagyon magas, az égig ért ...
Kívánom, hogy sok látogatójuk legyen! Egy nagyon szép kezdeményezésnek tartom ezt a füvészkertet és vadasparkot. Tessék meglátogatni! :)

Nincsenek megjegyzések: