csütörtök, május 16, 2013

Auna FS23 hangfalrendszer

A csend néha jó, de néha őrjítő tud lenni. És ha már zene szól, az már szóljon legalább jól. Nem egy csúcs hanfalrendszert vásároltam zenei éhségen csillapítására, de ár-érték arányát figyelembevéve szerintem jól döntöttem. 

Az Auna FS23 2.1-es hangfalrendszer várakozásomon felül teljesít. Legalábbis egyelőre... A design egyszerű, ízléses. Hangzása nagyon jó! Kellően dinamikusan jelzi, hogy jelen van. A mélynyomó  kicsi, de tisztán szól, nem rezonál, nem torzít. És ami fontos, hogy kis hangerőnél is kellemesen "dübörög". 
Kezelése egyszerű. A mélynyomó hátsó falán kapott helyet a bekapcsoló gomb, a bemeneti sztereo cinch és a hangszórók kimeneti csatlakozója - ami szintén cinch. 

Oldalt van az SD és az USB bemenet, valamint egy indító/szüneteltető (PLAY/PAUSE) egy előre (NEXT TRACK) és egy hátra (PREVIOUS TRACK) léptető gomb. 

Megoldhatták volna, hogy lehessen az SD/USB-n a mappák között vál(t)ogatni - legalább az egyik irányba... De ez lemaradt. Sorba játsza a mappákba besorolt dalokat.

Amint USB-t szúrok a csatlakozóba, elhallgat a hátsó bemeneti cinchre küldött jel. Jól megoldották. 

Egyetlen jele annak, hogy bekapcsolt állapotban van: az első falán - aminek zongoralakk hatása van - fehéren kivilágít az AUNA logója. Itt található még 3 tekerhető potméter. Felül a magas hangokra(treble), középen a hangerő szabályzó, és legalul a mély hangokért felelős(bass) potméter. A mozgásuk kellemes, van kis visszatartásuk, de pontos és finoman reagál a tekerésre. 

Nagyon tetszik. A két hangfal vezetékei lehetnének hosszabbak, de ez orvosolható egy cinch hosszabbítóval. Kellemes hangzás, egyszerű design, kis méret + két praktikus bemenet (SD/USB).

Néhány technikai adat:

Aktív 2.1 rendszer, 40 W max. RMS teljesítménnyel – 2000 W peak-nek felel meg
USB és SD bemenetek, MP3 adatok lejátszására (USB és SD adathordozókról)
Aktív 10 cm (4“) mélynyomó, bass reflex-szel

Támogatott formátumok: MP3, WMA

8 cm (3“) szatellit hangszórók
Frekvencia tartomány: 40 Hz - 20 kHz
Zaj: > 70 dB
Csatorna elválasztás: > 45 dB

Termék méretei:
16,5 x 24 x 26,5 cm (SzxMxM; mélynyomó)
9,5 x 15 x 9,5 cm (SzxMxM; szatellit hangfal)
Mélynyomó tömege: 3,2 kg
Szatellit hangfalak tömege: kb 465 g/db

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Kedves Robi!
Én magam is jó véleménnyel vagyok az AUNA- ról. Bár jómagam egy aktív sub- ládát használok dán (Epicure) "high end" hangtechnikám mellé, de hangsúlyozom, hogy az AUNA mind design, mind pedig hagzástechnikailag nem marad alatta a dán cuccnak! Mindenkinek csak javasolni tudom ezt a márkát, mint ár- és értékarányt! A sub ára: 36000 ft, 25 cm- es mélynyomóval!
Üdvözlettel:

Hegyi István

Robert Fagyas - Fotós írta...

Kedves István!
Én csak ár/érték arányban keresgettem, mikor vásároltam. Azóta egyszer szervizelni kellett sajnos, de minden gond nélkül ment. Garanciásan javították. Nálam azóta a monitor két oldalán, illetve az dolgozó asztala alatt kapott helyet a sub. Ez szolgáltat hangzást a nappalinak. És szeretem, szeretjük.

Köszönöm a hozzászólást

Üdv: Robi