hétfő, július 06, 2009

Jó VOLT :-)

Helló, minden kedves blogomat olvasónak!
Jelentem a missziót teljesítettük. Megjártuk a soproni Lövér Kemping zeg-zugos erdei utacskáival tarkitott zöldövezetét, vagyis a VOLT FESZTIVÁLT. Valamikor 12 után indultunk Dunaszerdahelyről. Jó meleg volt az úton. Poci volt a sofőr, Bigyi a navigátor (...helyén ült...) :-) ...én hátulról az anyósülés mögül bátorítottam és boldogítottam őket. Jó hangulatban utaztunk. Bigyi előkapott két dobozos sört. Ez még rásegített a hangulatra. Meg kell dicsérni Pocit, mert egy tuti sofőr. Magabiztosan terelgette Boborjánt (Fiat Panda). Mikor odaértünk, egy forduló után sikeresen leparkoltunk, közel a bejárathoz. Összeszedtük a bevitelre szánt táskákat, hálózsákokat, bõröndöket és megindultunk befelé. Mondanom sem kell, nekem teljesen új volt ez az egész.

A kapunál felcsatolták a karszallagokat, átestünk egy táskaellenőrzésen. Sikerült becsempésznünk néhány flaska tudatmódosító folyadékot (nevezzük alkoholnak)...csak a hangulat kedvéért :-) A bejáratnál elénk jöttek a már nulladik napon sátrainkat felállitók: Robi, Dódi és Vajas. Hála Nekik, már szépen álltak a sátrak a fák árnyékában. Már csak "be kellett költöznünk". Elpusztítottuk Poci anyukája által készített sült csirkét.

Ezek után tettünk egy amolyan ismerkedo kört, hogy mit merre találok, vagy épp, mi változott azt előző évhez képest. Nagy örömünkben még egy felfújható gumipályán játszódó "élő csocsó"-n is részt vettünk

És hogyan is lehetne jellemezni ezt a forgatagot? Olyan volt, mint mikor az embert odaállitják egy asztalhoz, ami tele van mindenféle étellel, itallal és kóstolgat. Lehet, hogy épp tudja is, hogy minek, milyen az ize, de biztosan talál új ízeket. Ami ízlik, azt befogadja, ami nem azt otthagyja. És ez volt a jó, hogy úgy lehetett a sátorok között sétálni és ha épp megtetszett valami a fülnek, egy sör társaságában azt végig lehetett hallgatni.
És, hogy mi mindent abszolváltam? (persze mindent elejétõl a végéig nem lehetett, de néhány 10-20 perc erejéig) Hát íme a lista:
Elsõ nap: BËLGA, EDDA, MAGNA CUM LAUDE, TAKÁTS TAMÁS DIRTY BLUES BAND, JUICEMásodik nap: VAD FRUTTIK, KAUKÁZUS, KÕHALMI ZOLTÁN, LIMP BIZKIT, COPY CON, RETROVOLT: CSEPREGI ÉVA ÉS VÉGVÁRI ÁDÁM (NEOTON FAMÍLIA), DJ KONDORHarmadik nap: FREESTYLERS - live, TANKCSAPDA, RÉVÉSZ SÁNDOR UNPLUGGED, KISCSILLAG, IRIE MAFFIA, LTJ BUKEM & MC CONRAD, DJ BAL, QQNegyedik nap: !DELADAP, EARTH, WIND AND FIRE experience feat. Al Mc Kay, QUIMBY, MARILYN MANSON, KOWALSKY MEG A VEGA, GOULASCH EXOTICA, ŽAGAR, PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA, SUHANCOS

...és még lehet, hogy kimaradt néhány. Amit nagyon-nagyon élveztem az a MAGNA CUM LAUDE volt.

Ezen a koncerten még Pocival is táncikáltunk, TAKÁTS TAMÁS DIRTY BLUES BAND igazi blues-os hangulatot diktált. Nem mai ifjak már az alapítók,de az biztos, hogy a vérükben van a ritmus.

A TANKCSAPDA hozta a zúzós rock érzést. A VAD FRUTTIK a sokszínû zenéjével és a már rongyosra hallgatott dalai miatt töltött el nagy várakozással. Jó döntés volt meghallgatni a koncertjüket :-) COPY CON és az IRIE MAFFIA a reggae dallamait penditették meg. A koncert ritmusára mozgó tömeg szinte átitatódott a "mariska" illattával, ami ott volt a levegõben. Szinte minden levegõvételnél éreztem :-) !DELADAP osztrák csapat a nagyszínpad elõtt mozgatta meg a közönséget. Cigány dallamok csendültek fel egy kis gépies ritmus rásegítésével.Igazán érdekes volt. A GOULASCH EXOTICA volt a egyik legnagyobb kedvencem.

Az első sorból követtem végig a koncertet. Népdalokat hallhattunk az énekesnőjük előadásábanban, amit hegedű, brácsa, basszusgitár, harmonika, és a háttérben egy DJ festett alá. Táncra ösztönző ritmusok kúsztak az ember fülébe. Engem a Marylin Manson (elmebeteg a fickó. Nem is értem, mit csípnek rajta ennyire) annyira nem érdekelt, hogy fogtam magam és helyette táncikáltam egy jót a PANNONIA ALLSTARS SKA ORCHESTRA ritmusos számaira.
Összegezve az egészet, elmondhatom, hogy egy hatalmas élmény volt a 80 000 látogató egyikének lenni. A harmadik nap G elküldte a nyúlnyomos egyenpólókat Annától, meg Kisitől. Aztán igy néztünk ki:

És hogy ne legyen ennyire "csak pozitív" a véleményem, mert még elfogultnak tűnnék, volt negatív élményem is. Ami nem tetszett, az a zuhanyzók száma volt. Ott szinte állandó jelleggel sorok álltak és hát bizony meleg víz csak a szerencséseknek jutott. Viszont jutott vízből is a fejünkre. Ugyanis esett az eső kb. két órán keresztül. Az esti dagonyázás után Robi bakancsa így nézett ki:

Jaaaj!!! ...és azok a reggeli ébredések... Hogy mennyire jól esett a fincsi kávé...

A négy ott töltött nap bőven elég volt, hogy szellemileg kikapcsoljak, kiszellőztessem a fejemet és kitomboljam magam. Igaz fizikailag nem mondható el, hogy a toppon vagyok a négy nap után, de ez majd elmúlik. :-)

A rocker... :-)


...akikkel együtt VOLTam

Most talán az eredeti közmondás mondható bennem aktuálisnak: Mindenütt jó, de legjobb otthon...

Reggeli panorámakép... (vasárnap reggel)


Még egyszer köszönöm, hogy elcsábítottatok. Amint nálam lesz az össze kép, csinálok egy galériát is.

--2009-07-09--

Jelentem, elkészült a galéria. Annyi kép lett benne, hogy nem is férnek el a "thumb"-ok az oldalon. Ajánlom a galéria jobb alsó sarkában levő "tovább gomb - jobbra mutató nyil" használatát...

Nincsenek megjegyzések: