hétfő, november 30, 2009

Egy újabb dal - No.20 - Parov Stelar

Hétvégén feltett nekem egy kérdést Rita. Ismerem-e Parov Stelar-t? Mivel nem ismertem, a válaszom nemleges volt. Erre Ő: Akkor ezt hallanod kell! :-) Így került hozzám egy dupla album Parov Stelar-tól. Rita nagyon beletalált :-) Köszi.Parov Stelar, egy amolyan "osztrák matador", aki az elektronikus zene megszelídítését tűzte ki célul maga elé. És nem kevés sikerrel. Az albumot meghallgatva kiderült számomra, hogy a sokszor egyritmusú és egysíkú zenét fűszerezi meg jazz elemekkel. Mint zenei alapként gyakran klasszikus zongora csendül fel, de előfordul hegedű vagy saxofon is vagy épp egy kellemes női hang. Számos koncertet adott már Magyarországon, Romániában.

Két év hallgatás után egy dupla albummal jelentkezett, ami a Coco névre hallgat. Hát állíthatom, hogy megérte a hallgatást :-) Nagyon jól sikerült.
Olvastam egy jól megfogalmazott jellemzést, ami mindent elmond. Idézem: "jól táncolható, dzsesszes-funkos darabok, amik egyként idézik a húszas évek charleston-lázát,..."
Érdemes meghallgatni.

4 megjegyzés:

GR írta...

Első gondolat: Mezzoforte és Eric Clapton esti kalandja.
Második gondolat: Jó segge van a csajnak.
Harmadik gondolat: Tényleg jó. Klónozhatnál nekem is belőle...

robertfagyasblog írta...

:-) Hehehe!! Jót röhögtem a pontjaidon :-) Szerintem szoktál erre járni. Meglátogatsz az üzletben egy usbkulcs társaságában és adok klónt... Vagy küldj egy kulcsot Bigyitől, vagymittttudomén. :-)))

Unknown írta...

Tenyleg jo a segge a csajnak. :)

a zene is jo :D

a klon bovitodott megvan mindd

robertfagyasblog írta...

Hehe! Hallod Robi!
Megvan az össze alBUMMMM :-))))
Mr. Gonsales aktivkodott :-)
Köszi érte