csütörtök, augusztus 11, 2011

Falunap Ipolyvarbón 2011-ben

Szombaton (2011.08.06.) falunkban falunaphoz készülődtek az emberek. Már pénteken is folytak az események - ifjúsági találkozótól volt hangos a falu, ahol a szomszédos falvak fiataljai is jelen voltak. Szombaton 11 órakkor harangszó hívta a falu lakosait a falunapot megnyitó szentmisére.
Mise után ünnepélyes keretek között megkoszorúzták a háborúban elhunyt hősök emlékművét a faluközpontban. A községi hivatal emeleti folyosóján néprajzi kiállítás megnyitója követte a koszorúzást,
majd kezdetét vette a kúltúrműsor a községi hivatal mögötti kertben. A programok az újonan felépített szabadtéri színpadon és körülötte folytak.
A környező falvak (Bussa, Óvár, Csitár, Őrhalom, stb...) tánc és énekcsoportjai, énekesei léptek fel és csillogtatták meg tehetségüket, szórakoztatták az összegyűlt sokaságot. Személy szerint úgy ítéltem meg, hogy sok ember volt jelen.

Volt ugrálóvár, trambulin, cukorvatta árus, körhinta, a színpad mögött pedig íjászkodtak. Árultak gulyást, csapoltak sört, kofolát. Hűtőből jégkrémet. "Sztárvendégek" voltak A két paraszt és Hevesi Tamás.
A két paraszt - hogy idézzem őket - agrár-rockos verzióban adták elő a dalaikat.
Érdeklődéssel figyeltem a közönség reakcióját, mikor felcsendültek az ismerős dallamok kicsit rockosan. Úgy néztem tetszettek. Jók is voltak. Később kis késéssel Hevesi Tamás lépett a színpadra és fantasztikus hangulatba énekelte a közönséget. Komoly hangja van. Tiszta, csengő, erős. Vele még közös fotónk is készült :-)
Elmondható, hogy egy jól megszervezett össznépi vigadalom volt. Gratulálok a szervezőknek. Le a kalappal. Jól éreztük magunkat.

Nincsenek megjegyzések: