hétfő, december 07, 2009

Szécsény esőben is szép - kirándultunk

Pénteken munkából hazafelé utazva betérten Ritához. Fincsi vacsi várt, ami után egy kis sétát tettünk. Jól is esett egy kis mozgás a hosszú út és a bőséges vacsi után. Nem voltunk sokáig, mert eléggé hűvös volt az idő, de jól esett a séta.
Másnap délelőtt meg szerettem volna mosni az autómat, de olyan rossz volt az idő, hogy letettem erről az ötletemről. Délután útrakeltünk. Kivételesen céltalanul. Ilyet még nem csináltunk :-) Ami a lényeg, hogy egyetértésben úgy döntöttünk, hogy újra megnézzük Szécsény milyen esti fények áradatában. Eredetileg a karácsonyi díszítés fényeire voltunk kíváncsiak, de azt nem láttuk sajnos, mert még nem voltak, egy feldíszített fenyőfán kivül, ami a sétálóutca kereszteződésében állt.
Betértünk a Szécsényi Ferences Templomba, ahol mélységes csend várt minket. Én nem tudom eddig tapasztaltam-e ilyen mértékű csendet életemben. Naggggggyon durva volt :-) Aztán egyszercsak felcsendült egy dallam, amit pasi játszott gitáron. Váratlan és gyönyörűséges volt. A hideg futkosott a hátamon. Még egy ideig ott időztünk. A csendet csak a fényképezőm zárszerlkezetének hangja szakitotta meg egy-egy alkalommal, mert nem birtam megállni, hogy ne fotózzak :-)
A fotózás aztán folytatódott Szécsény sétálóutcáján.

Valami nagyon különleges varázsa van ott annak a városrésznek. Olyan csalogató és kellemes. Olyan, ahova visszavágyik az ember. Sajnos az időjárás nem épp sétálásra volt beállítva, de mi azért álltuk a sarat és rengeteg fotót készítettünk egymásról, a városról :-)



Örülök, hogy egy a kis spontán látogatás, kirándulás ilyen remekül sikerült. Hazatérve isteni salátát vacsiztunk (uborka, hagyma, oliva, feta és a titkos öntet) bundás kenyérrel. Hmmmmmm.... nagyon-nagyon fincsi volt.
Az este tévénézésbe és rengeteg röhögésbe torkolt. Még a Mitulászbáti is ott járt :-)))

2 megjegyzés:

Unknown írta...

egyre jobbak a kepeid :) - csak igy tovabb ;) csinalhatnal egy "csak a kepek meselnek" bejegyzest is... Ha az igy is eleg sokatmondo (tartalmas) kepeidbol egy tortenetet kihoznal, mondjuk egy hetvege aminek nem feltetlenul derekfajos vege van, szerintem erdekes lenne... (de ez csak egy gondolat) :)

Robert Fagyas - Fotós írta...

Köszi! Ez kedves. Majd egyszer lesz ilyen fejezet is, lesz ilyen hétvége is. Addig még próbálom tökéletesiteni az ismereteimet és kiismerni a D90-et. :-)