kedd, május 24, 2011

Nógrádi piknik

Ez a hétvége otthon olyan nagyon jó volt. Kezdődött ott, hogy még péntek este elraboltam Ritát :) Az előző nap este gondosan összeírt bevásárlólista alapján vettünk pár dolgot szombatra a balassagyarnati teszkóban. Egy kis kirándulást terveztünk Nógrádra. Mikor először jártunk ott megfogadtuk, hogy visszatérünk és piknikezünk a füves várudvaron.
Szombat reggel mielőtt elindultunk Rita és apukám csilis-mézes páclébe rakták a péntek este vásárolt csirkemelleket... Ezután kis pakolás, zsemle készítés következett, majd útra keltünk Nógrád várához. Odafelé úton már messziről láttuk, hogy villámok díszítik a felhőket a hegyek felett. Gondoltuk, hogy megázunk - de nem... Odaérve kicsit "eltévedtünk" a faluban. Mondhatnám, hogy tettünk egy falunéző körutat és egy másik úton közelítettük meg a várat. Leparkoltunk, majd fogtuk a piknikes kosarat, pokrócot és elindultunk a fülledt melegben felfelé a várhoz.

Felérve letelepedtünk egy helyen, de valahogy nagyon erős volt a napsütés ezért úgy döntöttünk, hogy a várbástyából kialakított fa szerkezet alá hurcolkodunk be és ott fogunk piknikezni. Jól tettük. Ott kellemes volt.

A szél is lengedezni majd fújni kezdett. Körülöttünk viharfelhők kezdtek összeverődni, amik villámokat szórtak. Szerencsére, csak körülöttünk, felettünk nem. Mindössze pár csepp esőt kaptunk.
Ettünk, ittunk, nevettünk, gyönyörködtünk a látványban, fotóztunk... Jó volt ott Nógrád tetején. Sajnos el van hanyagolva kicsit az egész. Mikor múlt évben voltunk szépen le volt kaszálva minden, most ez nem mondható el.
Csodálkodom, hogy nincs senki, aki kihasználná a hely adottságait és valamiféle várjátékokat, előadásokat szervezne ott - mint azt teszik Hollókőn is. Ebben a várudvarban is el tudok képzelni egy színházi előadást, egy rockoperát... node mindegy... Ezt sem én fogom megoldani...
Mikor már kiüldögéltük magunkat, összepakoltunk és elindultunk lefelé. Még ellőttem pár képet.
Hazafelé még Balassagyarmaton megálltunk fagyizni és sétálni, üldögélni a parkban - Palóc ligetben. Hazaérve átöltöztünk és elkezdtünk készülődni a sütögetésre, amire már annyira vártunk. Előkerültek a segédeszközök, a grillező, a faszén, a kolbász, a páclében úszkáló húsok, zöldségek... Begyújtottam a grillsütőbe, egy kis zenét csináltam. Rita készítette, tisztította, szeletelte a zölségeket. Jól összedolgoztunk :-) Sültek is a finom ételek sorban.
Lóri (Rita öccse) is megtalálta házunkat. Meglátogatott minket. Örültünk, hogy eljött. Jó hangulatban telt a délután, és az este.

...egy kis varázslat...
Beszélgettünk, ettünk, ittunk, nagyokat nevettünk és még táncoltunk is :-)) Remélem máskor is csinálunk ilyet! Nagyon jól éreztem magam. Ez egy jól sikerült nap volt. Köszi érte.

Nincsenek megjegyzések: